sâmbătă, 24 octombrie
Un vaccin împotriva COVID-19 va fi finalizat până la sfârșitul anului
De Petruța Gromucz - luni, 14 septembrie în categoria Sănătate
22

Distribuie pe rețelele de socializare

Albert Bourla, CEO Pfizer, susține că până la finalul acestui an, vom avea un vaccin împotriva noului Coronavirus. Acesta a inițiat o propunere care solicită o creștere cu 11.000 de participanți, pentru ultima fază de testare a vaccinului.  Acest lucru ar însemna un număr de 44.000 de mii de persoane pe care să fie testat vaccinul.

Spre deosebire de Moderna și AstraZeneca, care realizează studii pentru creearea unui vaccin anti-COVID, Pfizer a introdus în compoziția vaccinului material genetic ARN, sau Marn, care, conform cercetătorilor, stimulează sistemul imunitar să lupe cu virusul. 

Guvernul SUA a investit în luna iulie 1,95 de miliarde de dolari pentru producerea și livrarea unui număr de 100 de milioane de doze de vaccin. Investiție a făcut și Pfizer, mai exact o sumă de 1,5 miliarde de dolari au fost investiți pentru dezvolarea vaccinului. Bourla a declarat că dacă acest vaccin se dovedește a fi ineficient, compania sa va avea parte de un eșec. 

Totuși, chiar dacă vaccinul este aprobat și pus spre vânzare, dozele vor fi limitate. Primii care vor primi vaccinul sunt cei care lucrează în domeniul sănătății, persoanele vârstnice sau cei încadrați în categoriile de risc. 

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri