sâmbătă, 31 octombrie
Stocurile de măști, o necesitate în școli
De Petruța Gromucz - vineri, 11 septembrie în categoria Educație și învățământ
18

Distribuie pe rețelele de socializare

Odată cu începerea noului an școlar, apar și o multitudine de noi provocări.Copiii vor fi nevoiți să poarte mască întreaga zi, în clasele de cursuri sau pe holurile școlii. Acest lucru înseamnă o necesitate majoră de stocuri de măști, pentru fiecare instituție școlară. 

Profesorul Alexandru Rafila susține că, odată cu reînceperea școlii, cazurile de Coronavirus  vor crește considerabil. Acesta atrage atenția asupra faptului că elevii vor reproduce ceea ce au văzut acasă, iar dacă părinții au considerat că folosirea măștii nu este imperios necesară, la fel vor considera și copiii. O altă problemă majoră este faptul că cei mici nu vor lua purtarea măștii ca o obligativitate, riscul de a schimba măștile între ei fiind uriaș. 

„Dacă un copil o să vină cu o singură mască la școală și o rupe - este o chestiune care se va întâmpla - o rupe, o scoate sau o scapă pe jos, încearcă să o schimbe cu un coleg - sunt copii, noi asta nu înțelegem, și trebuie să se manifeste ca atare – nu știu cea mai bună soluție. Probabil că existența unui stoc de măști care să compenseze toate aceste lucruri în școală.”, a declarat Rafila, pentru Digi24. 

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri