luni, 26 octombrie
Alexandru Rafila critică pregătirea deschiderii școlilor
De Petruța Gromucz - vineri, 11 septembrie în categoria Educație și învățământ
25

Distribuie pe rețelele de socializare

Reprezentantul României la OMS, Alexandru Rafila, a adus critici pentru Ministerul Educației. Acesta a declarat pentru Digi24 că autoritățile responsabile cu gestionarea situației începerii noului an școlar, nu au făcut altceva decât să creeze confuzie în rândul părinților și al cadrelor didactice. 

„Știți care este problema? Noi încercăm, în măsura în care este posibil, lumea ne ascultă sau nu ne ascultă, sunt de acord sau nu sunt de acord - mă refer la mine, la colegii mei care încercăm să le oferim informații din zona sănătății, există și persoane care vor să le ofere informații și din zona educației. Acum, eu cred că aici este o mică... să zicem confuzie, în sensul că această activitate trebuia cumva coordonată. Și dacă autoritățile locale sau cei care conduc școlile sunt responsabili în ceea ce privește organizarea efectivă a activității, cred că toate aceste lucruri, toate aceste întrebări care nu au încă răspuns trebuiau să aibă răspuns și cineva trebuia să organizeze, să coordoneze acest lucru. Dumneavoastră cine credeți că ar fi trebuit să coordoneze și să integreze toate aceste lucruri? Pentru că eu nu cred că este suficient ca din când în când să emiți câte un ordin sau să eliberezi câte un ghid” - a punctat profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS.

Acesta susține că lipsa de coordonare și confuzia primează în această situație.

„Cred că toată această perioadă în care există foarte multă confuzie suferă din cauza lipsei de coordonare și lipsei de informare (...) Cred că ar fi multe puncte de câștigat de către Ministerul Educației dacă ar avea, măcar acum, în ceasul al 12-lea, o gândire, o strategie care să favorizeze aplicarea acestor măsuri benevol, să înțeleagă și părinții, și copiii cât de important este să le respecte”, a declarat președintele Societății Române de Microbiologie, pentru Digi24.

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri