marți, 27 octombrie
Banca Centrală Europeană menţine dobânda de referinţă la cel mai mic nivel din istorie
De Daiana Toma-Cioran - vineri, 11 septembrie în categoria Economic
37

Distribuie pe rețelele de socializare

Banca Centrală Europeană (BCE) păstrează dobânda de referință la cel mai scăzut nivel din istorie. Analiștii economici se așteaptă ca în viitor BCE să adopte măsuri noi de stimulare. 

Banca Centrală Europeană (BCE) a anunţat că menţine dobânda de politică momentară la cel mai mic nivel din istorie, transmite presa internaţională.

Rata dobânzii la operaţiunile principale de refinanţare şi ratele dobânzilor la facilitatea de creditare marginală rămân astfel nemodificate, la nivelurile de 0,00%, 0,25% şi, respectiv minus 0,50%.

Analiştii se aşteaptă ca în viitor BCE să adopte noi măsuri de stimulare, având în vedere încetiniriea redresării economiei şi a creşterii euro.

Banca Centrală Europeană spune că a discutat despre aprecierea euro şi va „monitoriza cu atenţie” cursul de schimb pe viitor. Euro a crescut cu peste 5% faţă de dolar de la începutul lunii iulie. Această creştere a monezii euro pune în pericol competitivitatea exporturilor şi scade preţurile de import, lovind exportatorii din zona euro.

În România, Banca Naţională a României (BNR) a redus, pe 5 august, rata dobânzii de politică monetară la nivelul de 1,5% pe an, de la 1,75%.

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri