miercuri, 21 octombrie
Jocurilor Olimpice de la Tokyo 2021-Dificultăți organizatorice din cauza temperaturilor ridicate
De Mihai Popan - vineri, 11 septembrie în categoria Sport
30

Distribuie pe rețelele de socializare

Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020 au fost amânate din cauza pandemiei produse de noul virus SARS-COV-2, și se vor desfășura din 23 iulie-8 august 2021. Această perioadă de desfășurare este preferabilă pentru a se evita perturbarea majoră din calendarul sportiv internațional.

Data stabilită a Jocurilo Olimpice le poate crea dificultăți organizatorilor, din cauza temperaturilor ridicate care se înregistrează în acea perioadă la Tokyo.

Profesorul japonez, Makoto Yokohari, precizează că perioada în care se desfășoară Jocurile Olimpice, Tokyo înregistrează temperatura medie cea mai ridicată și cu cele mai multe precipitații.

"Când este vorba de stresul termic sau de insolaţii, problema nu este doar temperatura, dar şi umiditatea. Când le combini pe cele două... ediţia de la Tokyo este cea mai rea din toate timpurile", a afirmat Yokohari. 

Temperatura medie este de 30,8 grade în luna august la Tokyo, precizare făcută de profesorul Yokohari.

În 2019, CIO acceptă mutarea probelor de maraton și marș în orașul Sapporo din nordul Japoniei, din cauza temperaturilor ridicate de la Tokyo.

În condițiile în care temperatura va crește la nivel mondial, desfășurarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo va întâmpina dificultăți.


Sursa: Digi24

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri