miercuri, 28 octombrie
11 septembrie 2001-Atacul terorist de la ,,World Trade Center”
De Mihai Popan - vineri, 11 septembrie în categoria Evenimente
23

Distribuie pe rețelele de socializare

Data de 11 septembrie 2001 are o semnificație puternică în istoria umanității. Această dată este reprezentată de atacul terorist asupra celor două simboluri americane, Turnurile Gemene și Pentagonul, produs de gruparea Al-Qaida.

În acest atac gruparea teroristă deturnează două avioane cu pasageri în cele două clădiri americane, în urma căruia se estimează că ar fi fost în jur de trei mii de morți, printre care patru români. Unele dintre bursele de acțiuni americane au fost închise în urma atacului anunțând pierderi enorme de profit după redeschidere, mai ales în sectorul aerian.

Atacul asupra spațiilor de birouri din Manhattan a cauzat pierderi în valoare de miliarde de dolari.

După trei săptămâni de la atacuri, SUA declară război împotriva Occidentului pentru combaterea terorismului, care continuă și astăzi.

Pe data de 18 noiembrie 2006 încep construcțiile la One World Trade Center, clădire construită pe locul fostului World Trade Center, care se finalizează în 3 noiembrie 2014. În urma atacului au fost ridicate numeroase monumente și memorialuri, cum ar fi Memorialul și Muzeul Național 11 septembrie din New York.

Astăzi, 11 septembrie 2020, se împlinesc 19 ani de la atacul terorist care a produs un impact mondial major. Aceste atacuri marchează istoria Statelor Unite ale Americii și rescriu viața anumitor oameni. 

Atacul asupra celor două clădiri americane nu este singurul atac terorist din aceea zi, teroriștii deturnând alte două avioane. Atacurile de pe 11 septembrie au produs pierderea a peste 6000 de oameni și se speculează că bilanțul morților îl depășește pe cel de la Pearl Harbor, din 1941.

În urma acestui incident dramatic consumul de alcol a crescut cu 25% în Manhattan, iar consumul de țigări crește cu 10%.

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri