duminică, 25 octombrie
Bosnia și Herțegovina: Școală în aer liber
De Daiana Toma-Cioran - joi, 10 septembrie în categoria Educație și învățământ
51

Distribuie pe rețelele de socializare

Elevii unei școli aflate într-un sat din Bosnia și Herțegovina au început noul an școlar într-o clasă amenajată în aer liber. Conducerea avea în plan acest lucru înainte de pandemie, așa că lucrările au fost accelerate pentru ca elevii să poată sta la ore în mijlocul naturii.

Copiii stau în băncuțe distanțate între ele, într-un spațiu aranjat în formă de amfiteatru. Sala de clasă în aer liber a fost amenajată într-o lună. Va fi folosită cât timp vremea va permite acest lucru.

Dzenan Hodzici, directorul școli, declară: „Această sală în aer liber asigură libertate pentru elevi și profesori, sunt încântați. Profesorii se bucură că pot preda afară copiilor, este bine pentru ei. Nu le place să stea în spații aglomerate și mici, unde trebuie să păstreze distanța și să poarte mască. Aici, se pot distanța social și sta fără mască", conform digi24.ro

Ideea de a face ore în aer liber este foarte apreciată de copiii care abia așteptau să revină la școală după o pauză de 6 luni.

Școala din Kacuni, la fel ca toate celelalte din Bosnia și Herțegovina, a împărțit clasele în grupuri mai mici de elevi, astfel încât să fie respectată distanța socială. În timp ce unii merg fizic la cursuri, ceilalți învață acasă, prin rotație.

Măștile sunt obligatorii în școlile din Bosnia și Herțegovina dacă nu se poate păstra o distanță sigură.

Statul cu o populație de aproximativ 4 milioane de locuitori a înregistrat peste 21.000 de infectări și aproape 700 de decese provocate de noul coronavirus.

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri