joi, 22 octombrie
Testarea vaccinului anti-Covid dezvoltat de Oxford a fost întreruptă
De Petruța Gromucz - miercuri, 09 septembrie în categoria Sănătate
105

Distribuie pe rețelele de socializare

AstraZeneca și Universitatea Oxford au dezvoltat un vaccin anti-Covid. Studiile clinice au trecut de primele două faze, dar în cea de-a treia fază de testare, unul dintre cei 30.000 de participanți, a avut o reacție adversă. Speranțele pentru reușita dezvoltării vaccinului anti-Covid au fost mari, acesta ar fi fost primul vaccin anti-Covid apărut pe piață. 

În cea de-a treia fază de testare, sunt implicați 30.000 de participanți din țări precum SUA,Marea Britanie, Brazilia și Africa de Sud. Reacția adversă a apărut la un participant din Marea Britanie. Testările din toate țările au fost oprite, și a fost pornită o investigație independentă care examinează datele de siguranță înainte ca autoritățile de reglementare să decidă reluarea procesului. 

„În studiile mari, vor apărea mereu astfel de îmbolnăviri întâmplătoare, dar trebuie verificate independent înainte de a continua”, a declarat unul dintre purtătorii de cuvânt a Universităţii Oxford.

Procesul de testare a vaccinului este oprit pentru a doua oară, și se așteaptă ca acesta să fie reluat peste câteva zile.

La nivel mondial există aproape 180 de vaccinuri în faza de tesatre, dar niciunul nu a finalizat încă studiile clinice.

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri