duminică, 25 octombrie
În România, un deces din cinci este provocat de poluare
De Daiana Toma-Cioran - miercuri, 09 septembrie în categoria Social
216

Distribuie pe rețelele de socializare

La nivelul Uniunii Europene, 13% dintre decese sunt legate de poluare.  Când vine vorba de poluare, România înregistrează un deces din cinci. Cu toate acestea, autoritățile române nu se grăbesc să implementeze măsuri noi. 

Din păcate, România urcă rapid în topul deceselor provocate de poluare, după cum arată raportul Agenției Europene de Mediu. Comisia Europeană a pornit mai multe proceduri de sancţionare împotriva statului român, iar Bucureştiul ar fi trebuit din 2007 să respecte anumite standarde. Capitala noastră stă tare prost şi când vine vorba de spaţiul verde pe cap de locuitor: de cinci ori mai puţin decât recomandă Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

În primăvara acestui an, Curtea de Justiţie a UE a decis că România nu şi-a îndepinit sarcinile pentru a îmbunătăţi calitatea aerului şi nu a îndeplinit obligaţiile privind calitatea aerului înconjurător.

Anunţul Agenţiei de Mediu nu ne surprinde, ştiam că România este una dintre cele mai poluate ţări din Europa, Bucureştiul este una dintre cele mai poluate capitale, de asemenea. Bucureştiul are sub 10 metri de spaţiu verde pe cap de locuitor, pe când normele europene impun 26 de mp pe cap de locuitor şi, mai mult, OMS recomandă 50 mp pe cap de locuitor. Ei bine, stăm de 5 ori mai prost decât recomandă OMS şi lucrul ăsta se vede în sănătatea noastră. Încurajarea transportului public, crearea de piste de biciclete, ceea ce nu se întâmplă în Bucureşti, chiar dacă erau promişi sute de km de piste de bicicletă, în momentul ăsta avem undeva în jur de 20 de km”, a declarat Alin Tănase , coordonatorul Greenpeace România.

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri