miercuri, 28 octombrie
Turneul de la Roma-14/21 septembrie
De Mihai Popan - miercuri, 09 septembrie în categoria Sport
17

Distribuie pe rețelele de socializare

,,Turneul de la Roma” sau ,,Campionatele Internaționale Italiene” este un eveniment care se desfășoară anual la Roma în perioada lunii mai. 

În anul 1969 Openul Italiei este deschis și jucătorilor profesioniști, iar din 1970 până în 1989 este turneul principal al turneului de tenis Grand Prix, făcând parte din evenimentele superioare ale Grand Prix Super Series. 

Prima ediție a turneului de tenis s-a desfășurat la Milano, în anul 1930, fiind inițiat de contele Alberto Bonacossa. Orașul italian, Milano, a găzduit edițiile turneului până în anul 1934. În următorul an, gazda evenimentului devine Foro Italico din Roma. Evenimentul a fost schimbat pe parcursul anilor dintr-un oraș în altul, iar din 1987 se ține exclusiv la Roma.

Openul Italiei din acest an a fost reprogramat pentru luna septembrie din cauza răspândirii noului virus, SARS-COV-2. Turneul de tenis de la Roma va începe în data de 14 septembrie și se va desfășura timp de o săptămână. 

Vor participa la acest turneu primii 19 jucători de tenis ai clasamentului ATP, printre care se află Novak Djokovic și Rafael Nadal, dar și primele 9 jucătoare ale clasamentului WTA, printre care se numără Simona Halep și Serena Williams. Din păcate Roger Federer și Ashleigh Barty(1 WTA) vor absenta de la acest turneu.

Turneul se va desfășura fără spectatori, iar jucătorii vor fi izolați și testați la sosirea în capitala Italiei. Valoarea premiului este cu 40 % mai mică decât edițiile trecute. 


 

 


 

 


 

 


 

 


 

 

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri