luni, 19 octombrie
Nerespectarea regulilor de protecție poate aduce 2.000 de cazuri pe zi
De Petruța Gromucz - miercuri, 09 septembrie în categoria Sănătate
16

Distribuie pe rețelele de socializare

Luna aceasta au loc două evenimente majore. În data de 14 septembrie se redeschid școlile, iar în 27 septembrie, au loc alegerile locale. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, spune că România ar putea avea parte de infectări în masă, dacă regulile sanitare nu sunt respectate. Peste 2.000 de cazuri pe zi este bilanțul dat de Ministru, care declară că este esențială respectarea tuturor normelor de protecție în vigoare.

„În cazurile pe care le prevedem cu aceste măsuri, să nu trecem de 1500 de cazuri pe zi. Dar nerespectarea unor reguli poate să ne ducă și la peste 2000 de cazuri noi pe zi. Depinde doar de noi toți dacă avem un scenariu în care avem o evoluție favorabilă, chiar descrescândă la un moment dat, în octombrie, sau dacă reluăm o pantă ascendentă cu un număr de cazuri noi”, a declarat Tătaru  pentru Digi24.

Acesta susține că număul infectărilor aduse de începerea școlii și a alegerilor, se va vedea la sfârșitul acestei luni. Acesta a declarat că spitalele se pregătesc pentru cele 2.000 de cazuri pe zi preconizate, dar capacitatea spitalelor depinde în mare măsură și de gravitatea cazurilor. 

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri