luni, 19 octombrie
Manuale noi și teste PISA actualizate în școli
De Petruța Gromucz - miercuri, 09 septembrie în categoria Educație și învățământ
17

Distribuie pe rețelele de socializare

Ministrul Educației, Monica Anisie, speră la o îmbunătățire a rezultatelor la testele PISA (Programme for International Student Assesment). Această evaluare este una standardizată internațional și are scopul de a măsura cât de bine sunt pregătiți elevii de 15 ani pentru a face față provocărilor vieții active sau educaționale. Monica Anisie a afirmat că pentru prima dată, aceste teste vor fi modificate, și examinarea va avea loc pe calculatoare, și nu pe foi ca până acum. De asemenea, Ministrul Educației a declarat și că pentru manualele de clasa a VIII-a, vor fi disponibile la începutul anului școlar opt titluri noi.

“Eu sper ca în patru ani de zile să se îmbunătățească rezultatele României. De aceea, am continuat ceea ce am început în 2016 prin semnarea acordului pentru evaluările de tip PISA. Participăm în continuare și pentru prima dată vom da și noi testele, ca și celelalte state, prin intermediul tehnologiei. Până acum dădeam acele teste pe suport de hârtie.”, a afirmat Anisie.

Pentru calasa a VII-a, vor fi 15 titluri de manual noi, 8 dintre ele fiind încă în evaluare.

“Există și în format electronic. Toate aceste manuale sunt pe site-ul Centrului Național pentru Politici în Evaluare și Educație. La nivelul clasei a VIII-a vom avea 15 titluri deja pe băncile copiilor și în format electronic. Mai avem în evaluare opt titluri, pentru că au fost contestații la contestații, deși procedura am început-o imediat ce am ajuns la Ministerul Educației. Am avut acea perioadă de stare de urgență, atunci când CNSC a dat mai târziu soluția pentru loturile de reevaluat. La matematică vor avea copiii manual. La limba română este în contestație. Vorbim de câteva săptămâni la nivelul Ministerului Educației. Dacă nu există contestații din nou din partea editorilor, s-ar putea face mai repede”, a declarat Ministrul Educației.

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri