miercuri, 21 octombrie
Victor Ponta: „Dacă eu eram Prim-ministru, nu aș fi organizat alegerile acum, ci comasat cu parlamentarele”
De Daiana Toma-Cioran - miercuri, 09 septembrie în categoria Politică
82

Distribuie pe rețelele de socializare

Victor Ponta, președintele Partidului Pro România, a vorbit ieri, la Botoșani, necesitatea amânării alegerilor locale din 27 septembrie și comasarea lor cu alegerile parlamentare din 6 decembrie.

El a spus că organizarea simultană a alegerilor locale și parlamentare ar reduce semnificativ costurile la bugetul de stat și ar reduce cu jumătate riscul de infectare cu SARS-Cov-2.

„Dacă eu eram prim-ministru, eu nu aş fi organizat alegeri acum (...) Odată cu cele parlamentare ar fi fost cel mai logic. În primul rând să nu mai cheltuie atâţia bani. Probabil că oamenii nu ştiu că pentru aceste alegeri locale, destul de inutile din punctul meu de vedere, se cheltuie un miliard de lei, 200 de milioane de euro. În al doilea rând, pericolul şi expunerea erau la jumătate. Pentru cei care fac campanie, pentru cei care strâng semnături, pentru cei din secţiile de vot pericolul este uriaş. Se vor infecta foarte mulţi oameni din cauza campaniei electorale.”, a afirmat Ponta.

În plus, Ponta este convins că alegerile locale dintr-un singur tur vor permite ca aproximativ 3.000 din totalul celor 3.200 de primari din România să obţină un nou mandat.

În primul rând, oamenii nu înţeleg de ce facem alegeri că dintr-un tur, cum s-au înţeles PNL cu PSD, oricum o să iasă din 3.200 de primari probabil 3.000 ies din nou în funcţie. Doar că unii au plecat de la partidul lor. E foarte greu să îl baţi pe primul în funcţie dintr-un singur tur. Eu cred că puteam şi la Botoşani să câştigăm fără probleme, dacă erau două tururi. Dintr-un tur, cel în funcţie e favorit", a mai declarat liderul Pro România.

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri