duminică, 25 octombrie
Copiii vor fi informați de diriginți și învățători despre redeschiderea școlilor
De Petruța Gromucz - miercuri, 09 septembrie în categoria Educație și învățământ
23

Distribuie pe rețelele de socializare

Începând cu 14 septembrie, școlile se vor redeschide conform scenariului în care se încadrează fiecare unitate de învățământ. Totuși, informațiile privind revenirea în școli, sunt puține. Părinții nu știu ce se va întâmpla odată cu redeschiderea porților, cum vor fi desfășurate cursurile, sau dacă copiii vor fi protejați suficient. 

Monica Anisie, Ministrul Educației, a declarat pentru digi24 că informațiile privind redeschiderea noului an școlar  și modalitatea de desfășurare a cursurilor, vor fi transmise de fiecare unitate de învățământ. Copiii vor primi informațiile necesare de la diriginți sau profesori. Întrebată până la ce dată trebuie primite informațiile, Ministrul a declarat:

Până pe data de 10 septembrie când comitetele județene sau al Municipiului București pentru situații de urgență, aceste comitete vor transmite către unitățile de învățământ deciziile pe care le-au luat. În felul acesta, unitatea de învățământ prin diriginți și prin învățători va comunica părinților care este modalitatea de revenire la școală. Aș recomanda ca acele festivități de deschidere a anului școlar să fie evitate în această perioadă, să nu-i mai expunem în plus pe elevi și pe părinți. Cred că se pot organiza, pentru că am primit aceste întrebări, „Putem să facem deschiderea anului școlar, o festivitate pentru copiii care vin pentru prima dată în școală?”. Le recomand să fie precauți, să încerce să evite o astfel de festivitate, dar dacă doresc, să o facă în spații deschise și punând scaune pentru fiecare elev în parte în așa fel încât să se păstreze distanțarea. ”

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri