duminică, 25 octombrie
Țara noastră codașă la siguranța pe timp de pandemie
De Petruța Gromucz - marți, 08 septembrie în categoria Social
39

Distribuie pe rețelele de socializare

Un top realizat la începutul lunii septembrie de către un think-tank din Londra, Deep Knowledge Group, ne clasează pe locul 74 din 100, în rândul celor mai sigure țări din lume pe timp de pandemie. Pentru acest studiu, cercetătorii au luat în calcul mai mulți factori sociali, economici, medicali și politici.  Este vorba de o serie complexă de evaluări asupra acestor factori. Aceste evaluări, adunate, măresc sau scad scorul unei țări. Tocmai de aceea, spun oamenii de știință, țări puternic lovite de Covid-19 se regăsesc acum în topul clasamentului.

Cea mai sigură țară pe perioada pandemiei de SARS-CoV-2 a fost desemnată Germania, urmată de Noua Zeelandă și Coreea de Sud. Elveția ocupă locul patru, după ce în luna iunie a fost prima în clasament. Japonia ocupă locul cinci, iar locurile șase și șapte sunt ocupate de Australia și China.

Statele Unite ale Americii ocupă locul 55, Ungaria 25, iar Ucraina 64. Bulgaria ocupă un loc după țara noastră, respectiv 77. În luna iunie, țara noastră se afla pe locul 57, în cadrul aceluiași studiu.

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri