joi, 29 octombrie
Singurul spital ROL3 din România și din Sud-Estul Europei, finalizat
De Petruța Gromucz - marți, 08 septembrie în categoria Sănătate
21

Distribuie pe rețelele de socializare

La Iași a fost construit primul spital modular din țara noastră și din Sud-Estul Europei, cu o capacitate de 256 de paturi, dintre care 103 sunt pentru ATI. Totuși, nu se știe când vor fi internați pacienți, deoarece spitalul nu este încă autorizat, iar organigrama și bugetul nu sunt aprobate. Spitalul va avea nevoie de 350 de cadre medicale,  iar acestea vor fi detașate din spitalele din Iași, în funcție de câți pacienți sunt internați acolo. Spitalele din Iași abia mai fac față cazurilor de Covid-19, având în vedere că în ultimele zile au fost în medie 60 de cazuri pe zi. Este necesară deschiderea spitalului modular, dar actele nu sunt finalizate. 

„Trebuie să facem un dosar care va fi depus la DSP, după ce vom primi autorizarea de funcționare și se va îndeplini tot ceea ce înseamnă condiție esențială pentru această nouă locație, va trebui să mergem  în plenul Consiliului Județean pentru a aproba organigrama, pentru a aproba o rectificare de buget. Sunt niște pași care noi sperăm să îi facem cât mai repede cu putință.”, spune Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași.

Spitalul este dotat cu 103 paturi de Terapie Intensivă, dotate cu ventilatoare, și a costat 13,2 milioane de euro, investiție ce ar putea fi recuperată din fonduri europene. 
 

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri