marți, 05 iulie
FOSR 2021 - Cel mai mare eveniment studențesc din România se întoarce în Baia Mare
De Daiana Toma-Cioran - joi, 29 iulie în categoria Actualități
185

Distribuie pe rețelele de socializare

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) organizează cea de-aXV-a ediție a Forumului Organizațiilor Studențești din România (FOSR) în perioada 12 - 20 august 2021 la Baia Mare. Astfel, timp de 9 zile, 300 de reprezentanți ai studenților din organizațiile studențești din toată țara, membre ale federației, vor participa la primul eveniment fizic marca ANOSR de după pandemie, organizat cu sprijinul Ligii Studenților „Pintea Viteazul” Baia Mare (LSPV) și al Universității Tehnice din Cluj-Napoca - Centrul Universitar Nord din Baia Mare (UTCN - CUNBM). Acest eveniment este unul de tradiție pentru studenții din România, cel mai important și amplu. Activitățile propuse au în prim plan discuții despre nevoile și interesele studenților din țară cu scopul identificării și soluționării posibilelor probleme întâmpinate, dezbateri pe diferite tematici de interes din societate, toate acestea culminând cu Adunarea Generală a ANOSR, în care se va trasa strategia federației pentru următorul mandat și an universitar. 

Deschiderea evenimentului va avea loc joi, 12 august, începând cu ora 10:00, la Teatrul de Vară din Baia Mare. Printre invitați se enumeră: Administrația Prezidențială, Ministrul Educației și președintele Consiliului Național al Rectorilor. Discuțiile de la deschiderea oficială vor fi moderate de Horia Onița, Președintele Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR).

În primele patru zile, participanții vor beneficia de sesiuni de formare în domeniile: educațional, resurse umane, fundraising, scriere de proiecte, relații publice, imagine, IT, legislativ și secretariat și leadership. În cadrul acestor activități, formatorii ANOSR vor facilita anumite sesiuni de formare, se vor asigura că informația este adresată într-un mod cât mai eficient, vor răspunde la întrebările adresate și vor face activități pe domeniile respective pentru a se asigura de calitatea informațiilor transmise. 

Forumul Organizațiilor Studențești din România se va încheia cu sesiunea formală a Adunării Generale ANOSR. În cadrul acesteia, Biroul de Conducere actual își va prezenta activitatea desfășurată pe parcursul mandatului, va fi ales Biroul de Conducere pentru mandatul 2021-2022 și se va contura strategia de lucru pentru următorul an. 

„Forumul Organizațiilor Studențești din România a avut loc în Baia Mare și în anul 2018. A fost un eveniment reușit de care reprezentanții studenților prezenți atunci vorbesc și își amintesc cu plăcere. Efectele pandemiei au afectat și mișcarea studențească, iar acest motiv, dublat cu experiența de organizare a unui eveniment de o asemenea amploare, ne-a determinat să ne asumăm organizarea celui mai important eveniment studențesc din România și în acest an. În 2018 am fost coordonator PR al evenimentului, la această ediție, alături de colegul meu din Consiliul Director LSPV, Dragoș Bora, am ocazia să fiu coordonator general. Așadar, consider oportun să transmit mulțumiri și felicitări celor peste 35 de membri LSPV care au ales să facă parte din staff-ul FOSR-ului, dar și celor dinainte noastră, care au creat și dezvoltat această minunată asociație. Avem nevoie de susținere din partea tuturor părților pentru ca acest eveniment să fie unul de succes, eveniment care o să aibă consecințe asupra tuturor studenților din România. De asemenea, vreau să mulțumesc Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România pentru încrederea acordată și susținerea totală în organizarea evenimentului. Finalul e același ca de fiecare dată: Orice e posibil!” - a declarat Andrei BUDA, Secretar General al Ligii Studenților ”Pintea Viteazul”.

„Pentru mine, Forumul Organizațiilor Studențești din România 2021 este primul eveniment de o asemenea anvergură la care iau parte de când m-am înscris în LSPV. Pot spune că este o adevărată onoare deoarece am și oportunitatea de a fi coordonatorul PR din cadrul acestuia. Dacă situația pandemică din 2020 ne-a mutat toată activitatea în mediul online, anul acesta am revenit în forță cu primul eveniment susținut fizic, cu multe idei inovatoare, cu o mai mare dorință de muncă cu și pentru studenții din România și cu multe surprize de care suntem convinși că vor fi pe placul tuturor. Un alt beneficiu al acestui eveniment ar fi socializarea cu oamenii, cunoașterea unor oameni noi sau personalități importante, lucru care a fost ținut în repaus în ultimul an și de care, din păcate, nu am prea avut parte. Țin să mulțumesc persoanelor care au ales să se implice și să ia parte la acest eveniment, iar nu în ultimul rând, le mulțumesc celor din Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România pentru tot sprijinul acordat și pentru încredere. Ne aflăm la a XV-a ediție a evenimentului, iar faptul că se ține pentru a 3-a oară în Baia Mare, mă face să fiu și mai mândră că sunt membră LSPV. Nu ne vom opri aici!” - a declarat Lorena UNGUREAN, Vicepreședinte PR Interimar al Ligii Studenților ”Pintea Viteazul”.

„După 3 semestre în care activitatea universităților a fost în mod majoritar transferată în mediul online și, implicit, viața studențească a avut la rândul ei de suferit, organizarea fizică a Forumului Organizațiilor Studențești din România, cel mai mare eveniment studențesc la nivel național, nu poate reprezenta decât o nouă doză de încredere că prin responsabilitate putem să ne întoarcem la (noul) normal din această toamnă. Deși au fost numeroase demersuri ale federației în pandemie, măsurile necesare au întârziat să apară și starea studenților în pandemie s-a agravat considerabil. Forumul e momentul în care tragem linie și pregătim acțiunile pentru noul an universitar, în care dezechilibrele și problemele studenților cauzate de pandemie trebuie rezolvate" - a declarat Horia Onița, Președinte al Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România

 

Pentru mai multe detalii:

Andrei Buda

Secretar General - Liga Studenților ”Pintea Viteazul”

andrei.buda@lspv.ro

0752 499 580

Lorena UNGUREAN 

Coordonator PR al FOSR 

ungurean.lorena@lspv.ro

0744 274 412

***

Asociația Liga Studenților ”Pintea Viteazul” (LSPV) este o organizație non-guvernamentală și apolitică ce are ca scop principal reprezentarea, apărarea și promovarea drepturilor și intereselor studenților din Centrul Universitar Nord din Baia Mare. LSPV este singura organizație studențească din Maramureș care face parte din ANOSR (Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România), cea mai mare și reprezentativă federație de organizații studențești din România.

Liga Studenților ”Pintea Viteazul” reprezintă drepturile și interesele studenților din Centrul Universitar Nord din Baia Mare în relația lor cu departamentul academic și administrativ din cadrul CUNBM dar și a tuturor tinerilor până în 35 de ani, din Baia Mare. LSPV apără și promovează interesele studenților atât în cadrul universitar cât și în cel al societății românești.

Sursa foto: LPSV

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri

Bugetul pentru etapa a treia din programul Rabla pentru electrocasnice s-a epuizat în mai puțin de un minut

Daiana Toma-Cioran - dec. 10, 2021
Bugetul alocat pentru a treia etapă a programului „Rabla pentru Electrocasnice”, sesiunea de ...
economie România 2021 Rabla

Președintele României, Klaus Iohannis: „Autorităților nu le este ușor să adopte măsuri care restrâng exercițiul unor drepturi și libertăți fundamentale”

Daiana Toma-Cioran - dec. 10, 2021
Autorităților nu le este niciodată ușor să adopte măsuri care restrâng exercițiul unor drepturi ...
pandemie Covid-19 Sars-CoV-2 măsuri

Taxele pentru mașinile poluante ar putea fi mărite: „Degeaba investim, dacă înmatriculările la cele vechi sunt la liber”

Daiana Toma-Cioran - dec. 9, 2021
În țara noastră sunt înmatriculate mai multe mașini second hand, în comparație cu cele noi, ...
taxe impozit majorări Ministrul Mediului

Va fi realizată o piață tradițională și în localitatea Bogdan Vodă

Daiana Toma-Cioran - dec. 9, 2021
În ședința de ieri, aleșii județeni au acordat vot favorabil hotărârii prin care Consiliul ...
Consiliul Județean Maramureș CJMM 2021

Gheorghe Șimon, deputat PSD: „Pensiile speciale, minciuna preferată a USR-iștilor”

Daiana Toma-Cioran - dec. 8, 2021
Pensiile speciale, tema preferată a USR-iștilor! În frunte cu Cioloș, aceștia își închipuie că ...
Deputat Maramureș Gheorghe Șimon Putere

În 2022 bugetarii vor primi din nou vouchere de vacanță

Daiana Toma-Cioran - dec. 3, 2021
Proiectul de Ordonanță de Urgență pentru acordarea de vouchere a fost pus în dezbatere publică. ...
România 2022 vouchere bugetari

Guvernul vrea să adopte bugetul de stat pentru 2022 până pe 24 decembrie

Daiana Toma-Cioran - dec. 3, 2021
Prim-ministrul Nicolae Ciucă a declarat la începutul ședinței de Guvern, că bugetul de stat ...
Guvern premier pim-ministru Nicolae Ciuca

PNDR: Evaluarea cererilor de finanțare depuse în cadrul submăsurilor pentru instalarea tinerilor fermieri și dezvoltarea fermelor mici a fost finalizată

Petruța Gromucz - nov. 25, 2021
Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a anunțat finalizarea evaluării cererilor de ...
fermieri ferme finanțare cereri de finanțare

ONG-urile și instituțiile de învățământ pot aplica pentru granturi de până la 15.000 de dolari în cadrul Programului anual de finanțări al Ambasadei SUA la București!

Petruța Gromucz - nov. 23, 2021
Ambasada Statelor Unite ale Americii la București, Biroul de Diplomație Publică, a anunțat ...
fonduri instituții de învățământ ONG granturi

A fost semnat contractul pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate a obiectivului de investiții ”Variantă de ocolire Baia Mare”

Petruța Gromucz - nov. 19, 2021
A fost semnat contractul pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate a obiectivului de ...
varianta ocolitoare studiu de fezabilitate drumuri CJMM

Vor fi operate zboruri externe regulate de pe Aeroportul Internațional Maramureș

Petruța Gromucz - nov. 17, 2021
Potrivit unui comunicat publicat de președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, ...
zboruri externe Maramureș aeroport noi zboruri

Peste 105 milioane de lei pentru servicii socio-educaționale, modernizarea infrastructurii rutiere și sprijinirea mediului de afaceri, prin POR

Petruța Gromucz - nov. 16, 2021
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a anunțat semnarea a 25 de noi ...
POR finanțare dezvoltare contracte de finanțare

POIM: Finanțare în valoare de 18 milioane de lei pentru Spitalul Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș”

Petruța Gromucz - nov. 15, 2021
Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a transmis în acest weekend semnarea a 37 noi ...
Baia Mare finanțare Spitalul Județean ,,Dr. Constantin Opriș” MIPE

Au fost aprobate primele documente pentru demararea PNRR. România va beneficia de prefinanțarea de 3,8 miliarde de euro până la finalul anului

Petruța Gromucz - nov. 12, 2021
Guvernul a adoptat în 10 noiembrie 2021, două memorandumuri prin carea mandatat Ministerul ...
PNRR România memorandum Guvern

Expoziție itinerantă ,,Din zestrea Maramureșului”, la Craiova

Petruța Gromucz - nov. 11, 2021
Vineri, 12 noiembrie 2021, ora 11:00, Consiliul Județean Maramureș prin Muzeul Județean de ...
expoziție Maramureș tradiție muzeu

Au fost semnate noi contracte de finanțare pentru achiziția de echipamente medicale și de protecție destinate elevilor și personalului medical

Petruța Gromucz - nov. 10, 2021
Autoritatea de Management pentru POIM 2014-2020 a asigurat semnarea a 3 noi contracte de ...
contracte de finanțare finanțare management echipamente de protecție

O nouă rundă pentru Rabla pentru Electrocasnice și lansarea a 3 noi programe: instalarea de panouri fotovoltaice și staţii de încărcare pentru maşinile electrice și un program dedicat construcției pistelor de biciclete

Petruța Gromucz - nov. 8, 2021
Ministrul mediului, apelor și pădurilor, Barna Tánczos, a anunțat la la sfârșitul săptămânii ...
Rabla electrocasnice sesiune nouă fonduri

Un nou liberal demisionează din grupul parlamentar al PNL acuzând „distrugerea PNL de către cei care au confiscat partidul”

Daiana Toma-Cioran - oct. 29, 2021
După ce fostul președinte PNL, Ludovic Orban, și-a anunțat demisia din grupul parlamentar PNL și ...
politică Partidul Național Liberal PNL demisii

S-a redeschis Centrul de vaccinare de la Caspev Baia Mare. Unde se mai pot vaccina băimărenii?

Daiana Toma-Cioran - oct. 29, 2021
Centrul de vaccinare de la Caspev (strada Săsarului numărul 3) s-a redeschis, aici, băimărenii ...
Baia Mare Maramureș Cătălin Cherecheș Centre de vaccinare

PNRR, aprobat de Consiliul UE! România urmează să primească o prefinanțare de 3,8 miliarde de euro

Petruța Gromucz - oct. 29, 2021
Miniștrii economiei și finanțelor au anunțat ieri, 28 octombrie 2021, aprobarea evaluării ...
PNRR Consiliul UE prefinanțare plan național