sâmbătă, 18 septembrie
FOSR 2021 - Cel mai mare eveniment studențesc din România se întoarce în Baia Mare
De Daiana Toma-Cioran - joi, 29 iulie în categoria Actualități
122

Distribuie pe rețelele de socializare

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) organizează cea de-aXV-a ediție a Forumului Organizațiilor Studențești din România (FOSR) în perioada 12 - 20 august 2021 la Baia Mare. Astfel, timp de 9 zile, 300 de reprezentanți ai studenților din organizațiile studențești din toată țara, membre ale federației, vor participa la primul eveniment fizic marca ANOSR de după pandemie, organizat cu sprijinul Ligii Studenților „Pintea Viteazul” Baia Mare (LSPV) și al Universității Tehnice din Cluj-Napoca - Centrul Universitar Nord din Baia Mare (UTCN - CUNBM). Acest eveniment este unul de tradiție pentru studenții din România, cel mai important și amplu. Activitățile propuse au în prim plan discuții despre nevoile și interesele studenților din țară cu scopul identificării și soluționării posibilelor probleme întâmpinate, dezbateri pe diferite tematici de interes din societate, toate acestea culminând cu Adunarea Generală a ANOSR, în care se va trasa strategia federației pentru următorul mandat și an universitar. 

Deschiderea evenimentului va avea loc joi, 12 august, începând cu ora 10:00, la Teatrul de Vară din Baia Mare. Printre invitați se enumeră: Administrația Prezidențială, Ministrul Educației și președintele Consiliului Național al Rectorilor. Discuțiile de la deschiderea oficială vor fi moderate de Horia Onița, Președintele Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR).

În primele patru zile, participanții vor beneficia de sesiuni de formare în domeniile: educațional, resurse umane, fundraising, scriere de proiecte, relații publice, imagine, IT, legislativ și secretariat și leadership. În cadrul acestor activități, formatorii ANOSR vor facilita anumite sesiuni de formare, se vor asigura că informația este adresată într-un mod cât mai eficient, vor răspunde la întrebările adresate și vor face activități pe domeniile respective pentru a se asigura de calitatea informațiilor transmise. 

Forumul Organizațiilor Studențești din România se va încheia cu sesiunea formală a Adunării Generale ANOSR. În cadrul acesteia, Biroul de Conducere actual își va prezenta activitatea desfășurată pe parcursul mandatului, va fi ales Biroul de Conducere pentru mandatul 2021-2022 și se va contura strategia de lucru pentru următorul an. 

„Forumul Organizațiilor Studențești din România a avut loc în Baia Mare și în anul 2018. A fost un eveniment reușit de care reprezentanții studenților prezenți atunci vorbesc și își amintesc cu plăcere. Efectele pandemiei au afectat și mișcarea studențească, iar acest motiv, dublat cu experiența de organizare a unui eveniment de o asemenea amploare, ne-a determinat să ne asumăm organizarea celui mai important eveniment studențesc din România și în acest an. În 2018 am fost coordonator PR al evenimentului, la această ediție, alături de colegul meu din Consiliul Director LSPV, Dragoș Bora, am ocazia să fiu coordonator general. Așadar, consider oportun să transmit mulțumiri și felicitări celor peste 35 de membri LSPV care au ales să facă parte din staff-ul FOSR-ului, dar și celor dinainte noastră, care au creat și dezvoltat această minunată asociație. Avem nevoie de susținere din partea tuturor părților pentru ca acest eveniment să fie unul de succes, eveniment care o să aibă consecințe asupra tuturor studenților din România. De asemenea, vreau să mulțumesc Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România pentru încrederea acordată și susținerea totală în organizarea evenimentului. Finalul e același ca de fiecare dată: Orice e posibil!” - a declarat Andrei BUDA, Secretar General al Ligii Studenților ”Pintea Viteazul”.

„Pentru mine, Forumul Organizațiilor Studențești din România 2021 este primul eveniment de o asemenea anvergură la care iau parte de când m-am înscris în LSPV. Pot spune că este o adevărată onoare deoarece am și oportunitatea de a fi coordonatorul PR din cadrul acestuia. Dacă situația pandemică din 2020 ne-a mutat toată activitatea în mediul online, anul acesta am revenit în forță cu primul eveniment susținut fizic, cu multe idei inovatoare, cu o mai mare dorință de muncă cu și pentru studenții din România și cu multe surprize de care suntem convinși că vor fi pe placul tuturor. Un alt beneficiu al acestui eveniment ar fi socializarea cu oamenii, cunoașterea unor oameni noi sau personalități importante, lucru care a fost ținut în repaus în ultimul an și de care, din păcate, nu am prea avut parte. Țin să mulțumesc persoanelor care au ales să se implice și să ia parte la acest eveniment, iar nu în ultimul rând, le mulțumesc celor din Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România pentru tot sprijinul acordat și pentru încredere. Ne aflăm la a XV-a ediție a evenimentului, iar faptul că se ține pentru a 3-a oară în Baia Mare, mă face să fiu și mai mândră că sunt membră LSPV. Nu ne vom opri aici!” - a declarat Lorena UNGUREAN, Vicepreședinte PR Interimar al Ligii Studenților ”Pintea Viteazul”.

„După 3 semestre în care activitatea universităților a fost în mod majoritar transferată în mediul online și, implicit, viața studențească a avut la rândul ei de suferit, organizarea fizică a Forumului Organizațiilor Studențești din România, cel mai mare eveniment studențesc la nivel național, nu poate reprezenta decât o nouă doză de încredere că prin responsabilitate putem să ne întoarcem la (noul) normal din această toamnă. Deși au fost numeroase demersuri ale federației în pandemie, măsurile necesare au întârziat să apară și starea studenților în pandemie s-a agravat considerabil. Forumul e momentul în care tragem linie și pregătim acțiunile pentru noul an universitar, în care dezechilibrele și problemele studenților cauzate de pandemie trebuie rezolvate" - a declarat Horia Onița, Președinte al Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România

 

Pentru mai multe detalii:

Andrei Buda

Secretar General - Liga Studenților ”Pintea Viteazul”

andrei.buda@lspv.ro

0752 499 580

Lorena UNGUREAN 

Coordonator PR al FOSR 

ungurean.lorena@lspv.ro

0744 274 412

***

Asociația Liga Studenților ”Pintea Viteazul” (LSPV) este o organizație non-guvernamentală și apolitică ce are ca scop principal reprezentarea, apărarea și promovarea drepturilor și intereselor studenților din Centrul Universitar Nord din Baia Mare. LSPV este singura organizație studențească din Maramureș care face parte din ANOSR (Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România), cea mai mare și reprezentativă federație de organizații studențești din România.

Liga Studenților ”Pintea Viteazul” reprezintă drepturile și interesele studenților din Centrul Universitar Nord din Baia Mare în relația lor cu departamentul academic și administrativ din cadrul CUNBM dar și a tuturor tinerilor până în 35 de ani, din Baia Mare. LSPV apără și promovează interesele studenților atât în cadrul universitar cât și în cel al societății românești.

Sursa foto: LPSV

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri

Acțiune de combatere a bullying-ului în liceele din Maramureș

Daiana Toma-Cioran - sept. 17, 2021
Cătălin Moroșanu a fost prezent la Colegiul Tehnic „George Barițiu” Baia Mare și la Liceul ...
combatere bullying liceu Baia Mare

Premierul Florin Cîțu: „Folosirea certificatului verde nu discriminează. Este o măsură care permite activităților economice să continue”

Daiana Toma-Cioran - sept. 17, 2021
Folosirea certificatului verde Covid pentru mai multe activităţi în localităţile cu incidenţă ...
premier prim-ministru Florin Cîțu 2021

S-a modificat lista țărilor cu risc epidemiologic. Bulgaria, Franța și Germania au intrat în zona galbenă. Spania a intrat în zona verde

Daiana Toma-Cioran - sept. 17, 2021
HOTĂRÂREA nr. 71 din 16.09.2021 privind aprobarea Listei cu clasificarea ...
pandemie țări risc epidemiologic

Au fost stabilite măsuri pentru prevenirea și limitarea infecției cu virusul SARS-CoV-2 în municipiul Baia Mare, Șișești, Călinești, Satulung, Moisei și Recea

Petruța Gromucz - sept. 17, 2021
CJSU a aprobat măsuri pentru prevenirea și limitarea infecției cu virusul SARS-CoV-2 în ...
măsuri reguli Baia Mare Maramureș

NextGenerationEU: Comisia Europeană obține alte 9 miliarde de euro sub formă de obligațiuni pentru redresarea Europei în contextul COVID-19

Petruța Gromucz - sept. 17, 2021
La 14 septembrie 2021, Comisia Europeană a anunțat faptul că a strâns încă 9 miliarde de euro ...
Comisia Europeană 9 miliarde de euro obligațiuni redresare

POCU: Apel de proiecte adresat îmbunătățirii procesului de predare a limbii române preșcolarilor și elevilor aparținând minorităților naționale

Petruța Gromucz - sept. 16, 2021
AM POCU a lansat ieri, 15 septembrie 2021, în consultare publică Ghidul Solicitantului ...
limba română predare proiecte proces de predare

Alegerile pentru președintele USR PLUS au fost oprite. Au apărut suspiciuni de fraudă

Daiana Toma-Cioran - sept. 16, 2021
Alegerile pentru funcția de președinte al USR PLUS au fost începute miercuri dimineață și au ...
USR PLUS politică 2021 Dan Barna

Ministrul Muncii, Șeful DSU și premierul spun că vaccinarea sau testarea săptămânală obligatorie se va face fără finanțare de la stat. Care sunt categoriile vizate

Daiana Toma-Cioran - sept. 16, 2021
Raluca Turcan, Ministrul Muncii: „Angajații din centrele pentru bătrâni și copii care ...
pandemie vaccinare Ministrul Muncii Raluca Turcan

Nelu Tătaru vrea să îi propună premierului vaccinarea obligatorie pentru anumite categorii de persoane

Daiana Toma-Cioran - sept. 15, 2021
Nelu Tătaru, consilier onorific al premierului, a declarat că va discuta cu premierul ...
actualități Nelu Tătaru premier Florin Cîțu

Bilanț la final de sezon pe Litoralul românesc: „Costuri nejustificate, personal nepregătit, extenuat şi irascibil, dughenizare”

Daiana Toma-Cioran - sept. 15, 2021
Peste 1.250 de acţiuni de control au avut loc în acest sezon estival pe Litoral şi în Delta ...
litoral ANPC prețuri director

Muzeul de Științe Astronomice Baia Mare este partener într-un nou progam Erasmus +

Daiana Toma-Cioran - sept. 15, 2021
În perioada 20–21 septembrie 2021, Consiliul Județean Maramureș prin Muzeul de Științe ...
Erasmus Plus Muzeul de Științe Astronomice Baia Mare

Noua Măsură 3: Finanțări de până la 1 milion de euro pentru IMMuri! Imobilele rămân eligibile

Petruța Gromucz - sept. 15, 2021
Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Competitivitate a publicat săptămâna ...
imobile măsura 3 finanțări 1 milion de euro

Polonia și Ungaria nu primesc momentan undă verde pentru PNRR. Decizia a fost luată de Comisia Europeană

Petruța Gromucz - sept. 15, 2021
Comisia Europeană nu aprobă deocamdată planurile naționale de redresare și reziliență ale ...
PNRR Ungaria Polonia aprobare

Parlamentul European cere României să recunoască căsătoriile între persoane de același sex

Daiana Toma-Cioran - sept. 14, 2021
Familiile LGBTIQ și cuplurile de același sex ar trebui să aibă aceleași libertăți de circulație ...
actualități LGBTIQ Parlamentul European România

Logiscool Baia Mare începe o nouă campanie de înscrieri la cursurile de programare

24mm.ro - sept. 14, 2021
Logiscool Baia Mare deschide campania de înscriere la cursurile care încep în septembrie ...
Logischool Baia Mare cursuri programare

Ionel Bogdan: „Lucrările de asfaltare pe drumul către Luhei – Poienile de Sub Munte, în linie dreaptă”

Daiana Toma-Cioran - sept. 14, 2021
Președintele Consiliul Județean Maramureș, Ionel Bogdan, a efectuat o vizită în Poienile de Sub ...
Ionel Bogdan președinte Consiliul Județean Maramureș

Ludovic Orban, atac la președinte și prim-ministru: „Președintele i-a făcut o plângere penală lui Dragnea că a folosit PNDL pentru a cumpăra primari PNL”

Daiana Toma-Cioran - sept. 14, 2021
Atac dublu din parte lui Orba, atât la preşedintele Klaus Iohannis, cât  şi prim-ministrul ...
Partidul Național Liberal PNL Ludovic Orban România

Peste 200 de milioane de lei prin POR pentru reabilitarea și modernizarea mai multor unități școlare din țară

Petruța Gromucz - sept. 14, 2021
42 de noi contracte de finanţare prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, în valoare ...
contracte de finanțare România școli modernizare

Ludovic Orban compară opoziția de stânga cu diavolul: „Întotdeauna dracul şi-a băgat coada în structurile de guvernare de dreapta”

Daiana Toma-Cioran - sept. 13, 2021
Președintele PNL, Ludovic Orban, a explicat de ce alianţele politice de dreapta nu funcţionează ...
Partidul Național Liberal PNL 2021 România

Klaus Iohannis: „Menținerea școlilor deschise cu prezență fizică depinde de responsabilitatea fiecăruia dintre noi”

Daiana Toma-Cioran - sept. 13, 2021
Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a fost prezent, astăzi, cu ocazia deschiderii ...
președinte România Klaus Iohannis 2021