marți, 27 octombrie
Faza finală a negocierilor dintre U.E. și Marea Britanie
De Roberta-Ioana Vântu - luni, 07 septembrie în categoria Actualități
56

Distribuie pe rețelele de socializare

În 31 ianuarie 2020, la aproape patru ani după un referendum important care a marcat sfârșitul a aproape 50 de ani de aderare la Uniunea Europeană, Marea Britanie a părăsit U.E. Țara rămâne până la sfârșitul anului guvernată de reglementările europene și încearcă să ajungă la un acord de liber schimb cu U.E. 

Data de 15 octombrie 2020 reprezintă ultimul termen pentru încheierea unui acord post-Brexit între Uniunea Europeană și Marea Britanie.

Prim-ministrul Marii Britanii, Boris Johnson, a declarat că „dacă nu ne vom înțelege până atunci, nu văd un acord de liber schimb între noi. Am avea un acord comercial cu U.E. la fel ca cel cu Australia, care ar reprezenta un rezultat bun pentru Regatul Unit”. 

Principalele divergențe care încetinesc căderea la un accord sunt pescuitul și condițiile de concurență loială.

Dacă cele două nu vor ajunge la un acord înainte de 31 decembrie, se vor aplica singurele reguli ale Organizației Mondiale a Comerțului (OMC), acestea fiind taxele vamale ridicate și controalele vamale extinse, având ca și consecință slăbirea economiei deja lovite puternic de pandemia de coronavirus.

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri