sâmbătă, 18 septembrie
Alegeri interne în filiala județeană Maramureș a Partidului Național Liberal. Cum arată noul Birou Politic Județean al PNL
De Daiana Toma-Cioran - duminică, 18 iulie în categoria Politică
263

Distribuie pe rețelele de socializare

Astăzi, 18 iulie 2021, filiala județeană Maramureș a Partidului Național Liberal și-a ales organele de conducere. Prezenți la Comitetul de Coordonare Județean Maramureș au fost  Ioan Turc, președinte PNL Bistrița, Adrian Cozma, președintele PNL Satu Mare, Gheorghe Flutur, președinte PNL Suceava, Pavel Popescu, președintele PNL Sector 4, Violeta Alexandru, președintele PNL București, Cristian Bușoi, vicepreședinte PNL, Emil Boc, edilul orașului Cluj-Napoca, Alina Gorghiu, senator liberal, Raluca Turcan, Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Robert Sighiartău, secretar general PNL,  Rareș Bogdan, europarlamentar PNL și  Ludovic Orban, președinte PNL. 

Ioan Turc, președinte PNL Bistrița: „Suntem județe vecine, cu multe nevoi comune, cea mai importantă dintre ele este nevoia de infrastructură. În discuțiile cu Ionel Bogdan vorbim mereu despre modul în care putem soluționa această problemă. Autostrada Nordului, pe tronsonul Baia Mare- Bistrița posibil este cheia. Sunt aici și dintr-o reală prietenie cu Ionel Bogdan alături de care sunt și din vedere politic, dar și uman. Felicitări Ionel Bogdan, ești unul din oamenii foarte tineri ai PNL care promite enorm”.

Adrian Cozma, președinte PNL Satu Mare: „Maramureșul și Satu Mare au o relație specială. Noi avem cele mai multe elemente comune (...) Este un pas important astăzi, un pas important deoarece se reconfirmă mandatul dumneavostră, domnule Ionel Bogdan. Ați făcut o performanță extraordinară, vă admir, sătmărenii vă admiră. Vă urez mult succes și multe realizări. În viitor avem multe de făcut împreună, atât Satu Mare, cât și Maramureșul au multe de făcut”.

Gheorghe Flutur, președinte PNL Suceava: „Pentru mine, tu, Ionel Bogdan, ești un tânăr care promiți mult. Maramureșul trebuie ajutat și de Cluj și de Suceava. Îmi doresc să facem parteneriate între județe pentru că împreună putem face multe lucruri.”

Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca: „Cea mai bună politică este politica rezolvării problemelor oamenilor. Voturile nu au venit din cer la Maramureș să câștigați președenția Consiliului Județean, să câștigați un număr atât de mare de primari, asta e munca dumneavoastră. Greu se câștigă ceva, și mai greu se menține (...) Oamenii ca Ionel Bogdan ți ca Florin Cîțu reprezintă viitorul politicii în România și în PNL”.

Pavel Popescu, președinte PNL Sector 4: „Am venit astăzi aici, în primul rând, pentru Ionel Bogdan, un coleg  tânăr din PNL, și știu că despre mulți dintre noi se spune că suntem politicieni care promit în viitor. Cred că Ional Bogdan a depășit această etapă. Ionel Bogdan nu a promis, ci a livrat”.

Violeta Alexandru, președinte PNL București: „Mulțumesc pentru încrederea pe care mi-ați acordat-o anul trecut. Am știut că dacă eu sunt leneșă și nu livrez rezultate dumneavostră (liberalii maramureșeni) veți avea de înfruntat niște oameni care vă bat obrazul  din cauza echipei de la București. Eu sunt obișnuită să fac treabă repede”.

Alina Gorghiu, senator PNL: „Aveți una dintre cele mai tinere și experimentate echipe, cea care a câștigat alegerile locale de anul trecut. Mereu mi s-a părut că PSD nu poate să conducă Maramureșul, un județ cu oameni gospodari, cu o tradiție românească autentică și cu o istorie anticomunistă și mi se pare unul din acele județe total necompatibile cu moștenirea lui Iliescu. Echipa dumneavostră împreună cu Ionel Bogdan, cu consilierii județeni, cu primarii, cu parlamentarii va face performanță mulți ani de acum”.

Cristian Bușoi, vicepreședinte PNL: „Mă bucur că acum 4 ani i-ați acordat încredere lui Ionel Bogdan, un om politic tânăr, curajos, cu viziune, un om pe care te poți baza. Sunt sigur că în următorii patru ani cel puțin va știi să construiască o echipă puternică în PNL Maramureș (...) Am văzut felul în care oamenii îl priveau și își puneau speranțe în Ionel și am vazăut mobilizarea liberarilor maramureșeni.

Raluca Turcan, ministrul Muncii: „Mă bucur că sunt în mijlocul unei organizații care a demontat câteva mituri. Dumneavostră ați plicat o soluție de succes, ați identificat o așteptare, și anume oamenii au vrut schimbarea și să scape de PSD, de asemenea v-ați asumat  o bătălie dură cu PSD, puțini au dus bătălii la baionetă cu PSD,  mai ales atunci când părea de neatins. Ați format o echipă, într-o echipă forțele se adună și fiecare oferă ceea ce așteaptă (...) Aici la Maramureș ați oferit proiecte de dezvoltare, ați oferit proiecte și fapte și mai puține vorbe. ”

Robert Sighiartău, secretar general PNL: „Vreau să vă mulțumesc pentru toată activitatea și rezultatele avute aici, în Maramureș. Vă mulțumesc că vă gândiți la viitorul acestui partid”.

Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte și europarlamentar PNL: „Vreau să îl felicit pe Ionel, cel mai tânăr Președinte de Consiliu Județean din România  și pe primarii liberali din Maramureș, fără care nu aveam aceste rezultate în județ. Mereu este vorba despre echipă”. 

Ludovic Orban, președinte PNL: „În urmă cu 4 ani, la Congres, Ionel Bogdan nu m-a sprijinit. În momentul în care am preluat guvernarea, Ionel Bogdan a fost numit Secretar de Stat în cadrul cancelariei, mai mult decât atât, atunci când a luat decizia să candideze pentru funcția de Președinte al CJ am fost alături de el. Îl felicit pe Ionel pentru acestă victorie, și mai ales vă felicit pe fiecare dintre dumneavostră care faceți parte din aceste victorii, meritați aprecierea și respectul. 

Pentru mine unitatea PNL este fundamentală. Eu am fost, sunt şi voi fi un garant al unităţii PNL. Am demonstrat acest lucru cum nimeni din echipa contracandidatului meu la Congres n-a avut de suferit, dimpotrivă, foarte mulţi au putut să-şi urmărească cariera şi să înregistreze victorii importante, să ocupe poziţii importante, pentru că pentru mine nu există decât corectitudine în PNL. Opţiunea fiecărui om trebuie să fie luată, gândită pe baza propriului discernământ, propriei evaluări, pe baza propriei credinţe despre cel care trebuie să fie viitorul PNL. 

M-aş bucura foarte mult ca şi cei din echipa competitoare să gândească la fel şi să nu mai existe susţinători care să aibă de suferit pe urma faptului că sunt alături de mine. (...) Am colaborat îndeaproape cu preşedinţii filialelor judeţene, inclusiv la Baia Mare, cu atât mai mult cu cât am fost preşedinte al PNL. Dar niciodată niciun preşedinte de filială judeţeană nu a putut să mă împiedice să comunic, să-i cunosc, să le ascult părerile, să fiu alături de ei cu toţi membrii PNL din fiecare filială judeţeană, pentru că adevărata legătură a PNL este oastea cea mare a PNL, adică, fiecare membru care îşi aduce contribuţia prin muncă, efort la toate victoriile PNL. Asta este echipa mea, chiar şi aceia care de multe ori n-au fost de acord cu mine”.

Ionel Bogdan a fost ales pentru prima dată președinte PNL Maramureș în anul 2017. Astăzi, președintele Consiliului Județean Maramureș a candidat pentru un nou mandat, însă fără a avea un contracandidat. 

„Am preluat filiala PNL Maramureș în 2017, atunci când mulți dintre colegii noștri din organizație, sau din afara ei, nu credeau că avem o șansă să facem cu adevărat performanță în județul Maramureș. În acești 4 ani m-am implicat activ pentru a demonstra că se poate și în Maramureș să facem performanță”, a declarat Ionel Bogdan la începutul Comitetului de Coordonare Județean Maramureș. 

Am reușit să demonstrăm că PNL Maramureș este principala forță politică din județ. La alegerile locale am spus tot timpul să nu vă fie frică pentru că acesta este sfârșitul PSD-ului în Maramureș și așa a fost. A fost așa pentru că am muncit. Cum s-a muncit în Maramureș șă știți că nu s-a muncit în nicio filială”, a mai spus Ionel Bogdan, candidat pentru președenția PNL Maramureș.  

Cum va arăta noul Birou Politic Județean al PNL Maramureș pentru patru ani (2021-2025): începând cu luna august

Președinte PNL Maramureș: Ionel Bogdan

Prim-vicepreședinți: Doru-Alexandru Lazăr și Felician Ciceu

Vicepreședinți:  Laurențiu Batin, Ropan Gavril, Mătieș Ioan, Ioan Radu Coman, Felician Cerneștean, Nicolae Burzo, Anuța Enea-Bizău, Ciprian Hojda, Vasile Hârza, Dumitru Marinescu

Membri: Găvrilă Șimon, Ioan Pasăre, Daniela Ionița- Ivașcu, Sebastian Bârda, Ioan Petrovai, Ioan Turcin, Vlad Herman, Simion Pop, Florin Boltea, Cristina Buda, Gheorghe Stan, Ioan Călăuz, Vasile Mihalca, Gheorghe Bohotici, Remus Timiș, Rudolf Stauder

Trezorier: Rudolf Stauder

Președinte Curtea de Onoare și Arbitraj: Emil Horj 

Președinte Curtea de Cenzori: Constantin Olteanu.

Au fost prezenți 453 de delegați din 500 aleși. Votul a fost secret. 

Sursa foto: PNL Maramureș

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri

Acțiune de combatere a bullying-ului în liceele din Maramureș

Daiana Toma-Cioran - sept. 17, 2021
Cătălin Moroșanu a fost prezent la Colegiul Tehnic „George Barițiu” Baia Mare și la Liceul ...
combatere bullying liceu Baia Mare

Premierul Florin Cîțu: „Folosirea certificatului verde nu discriminează. Este o măsură care permite activităților economice să continue”

Daiana Toma-Cioran - sept. 17, 2021
Folosirea certificatului verde Covid pentru mai multe activităţi în localităţile cu incidenţă ...
premier prim-ministru Florin Cîțu 2021

S-a modificat lista țărilor cu risc epidemiologic. Bulgaria, Franța și Germania au intrat în zona galbenă. Spania a intrat în zona verde

Daiana Toma-Cioran - sept. 17, 2021
HOTĂRÂREA nr. 71 din 16.09.2021 privind aprobarea Listei cu clasificarea ...
pandemie țări risc epidemiologic

Au fost stabilite măsuri pentru prevenirea și limitarea infecției cu virusul SARS-CoV-2 în municipiul Baia Mare, Șișești, Călinești, Satulung, Moisei și Recea

Petruța Gromucz - sept. 17, 2021
CJSU a aprobat măsuri pentru prevenirea și limitarea infecției cu virusul SARS-CoV-2 în ...
măsuri reguli Baia Mare Maramureș

NextGenerationEU: Comisia Europeană obține alte 9 miliarde de euro sub formă de obligațiuni pentru redresarea Europei în contextul COVID-19

Petruța Gromucz - sept. 17, 2021
La 14 septembrie 2021, Comisia Europeană a anunțat faptul că a strâns încă 9 miliarde de euro ...
Comisia Europeană 9 miliarde de euro obligațiuni redresare

POCU: Apel de proiecte adresat îmbunătățirii procesului de predare a limbii române preșcolarilor și elevilor aparținând minorităților naționale

Petruța Gromucz - sept. 16, 2021
AM POCU a lansat ieri, 15 septembrie 2021, în consultare publică Ghidul Solicitantului ...
limba română predare proiecte proces de predare

Alegerile pentru președintele USR PLUS au fost oprite. Au apărut suspiciuni de fraudă

Daiana Toma-Cioran - sept. 16, 2021
Alegerile pentru funcția de președinte al USR PLUS au fost începute miercuri dimineață și au ...
USR PLUS politică 2021 Dan Barna

Ministrul Muncii, Șeful DSU și premierul spun că vaccinarea sau testarea săptămânală obligatorie se va face fără finanțare de la stat. Care sunt categoriile vizate

Daiana Toma-Cioran - sept. 16, 2021
Raluca Turcan, Ministrul Muncii: „Angajații din centrele pentru bătrâni și copii care ...
pandemie vaccinare Ministrul Muncii Raluca Turcan

Nelu Tătaru vrea să îi propună premierului vaccinarea obligatorie pentru anumite categorii de persoane

Daiana Toma-Cioran - sept. 15, 2021
Nelu Tătaru, consilier onorific al premierului, a declarat că va discuta cu premierul ...
actualități Nelu Tătaru premier Florin Cîțu

Bilanț la final de sezon pe Litoralul românesc: „Costuri nejustificate, personal nepregătit, extenuat şi irascibil, dughenizare”

Daiana Toma-Cioran - sept. 15, 2021
Peste 1.250 de acţiuni de control au avut loc în acest sezon estival pe Litoral şi în Delta ...
litoral ANPC prețuri director

Muzeul de Științe Astronomice Baia Mare este partener într-un nou progam Erasmus +

Daiana Toma-Cioran - sept. 15, 2021
În perioada 20–21 septembrie 2021, Consiliul Județean Maramureș prin Muzeul de Științe ...
Erasmus Plus Muzeul de Științe Astronomice Baia Mare

Noua Măsură 3: Finanțări de până la 1 milion de euro pentru IMMuri! Imobilele rămân eligibile

Petruța Gromucz - sept. 15, 2021
Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Competitivitate a publicat săptămâna ...
imobile măsura 3 finanțări 1 milion de euro

Polonia și Ungaria nu primesc momentan undă verde pentru PNRR. Decizia a fost luată de Comisia Europeană

Petruța Gromucz - sept. 15, 2021
Comisia Europeană nu aprobă deocamdată planurile naționale de redresare și reziliență ale ...
PNRR Ungaria Polonia aprobare

Parlamentul European cere României să recunoască căsătoriile între persoane de același sex

Daiana Toma-Cioran - sept. 14, 2021
Familiile LGBTIQ și cuplurile de același sex ar trebui să aibă aceleași libertăți de circulație ...
actualități LGBTIQ Parlamentul European România

Logiscool Baia Mare începe o nouă campanie de înscrieri la cursurile de programare

24mm.ro - sept. 14, 2021
Logiscool Baia Mare deschide campania de înscriere la cursurile care încep în septembrie ...
Logischool Baia Mare cursuri programare

Ionel Bogdan: „Lucrările de asfaltare pe drumul către Luhei – Poienile de Sub Munte, în linie dreaptă”

Daiana Toma-Cioran - sept. 14, 2021
Președintele Consiliul Județean Maramureș, Ionel Bogdan, a efectuat o vizită în Poienile de Sub ...
Ionel Bogdan președinte Consiliul Județean Maramureș

Ludovic Orban, atac la președinte și prim-ministru: „Președintele i-a făcut o plângere penală lui Dragnea că a folosit PNDL pentru a cumpăra primari PNL”

Daiana Toma-Cioran - sept. 14, 2021
Atac dublu din parte lui Orba, atât la preşedintele Klaus Iohannis, cât  şi prim-ministrul ...
Partidul Național Liberal PNL Ludovic Orban România

Peste 200 de milioane de lei prin POR pentru reabilitarea și modernizarea mai multor unități școlare din țară

Petruța Gromucz - sept. 14, 2021
42 de noi contracte de finanţare prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, în valoare ...
contracte de finanțare România școli modernizare

Ludovic Orban compară opoziția de stânga cu diavolul: „Întotdeauna dracul şi-a băgat coada în structurile de guvernare de dreapta”

Daiana Toma-Cioran - sept. 13, 2021
Președintele PNL, Ludovic Orban, a explicat de ce alianţele politice de dreapta nu funcţionează ...
Partidul Național Liberal PNL 2021 România

Klaus Iohannis: „Menținerea școlilor deschise cu prezență fizică depinde de responsabilitatea fiecăruia dintre noi”

Daiana Toma-Cioran - sept. 13, 2021
Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a fost prezent, astăzi, cu ocazia deschiderii ...
președinte România Klaus Iohannis 2021