vineri, 20 mai
Alegeri interne în filiala județeană Maramureș a Partidului Național Liberal. Cum arată noul Birou Politic Județean al PNL
De Daiana Toma-Cioran - duminică, 18 iulie în categoria Politică
312

Distribuie pe rețelele de socializare

Astăzi, 18 iulie 2021, filiala județeană Maramureș a Partidului Național Liberal și-a ales organele de conducere. Prezenți la Comitetul de Coordonare Județean Maramureș au fost  Ioan Turc, președinte PNL Bistrița, Adrian Cozma, președintele PNL Satu Mare, Gheorghe Flutur, președinte PNL Suceava, Pavel Popescu, președintele PNL Sector 4, Violeta Alexandru, președintele PNL București, Cristian Bușoi, vicepreședinte PNL, Emil Boc, edilul orașului Cluj-Napoca, Alina Gorghiu, senator liberal, Raluca Turcan, Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Robert Sighiartău, secretar general PNL,  Rareș Bogdan, europarlamentar PNL și  Ludovic Orban, președinte PNL. 

Ioan Turc, președinte PNL Bistrița: „Suntem județe vecine, cu multe nevoi comune, cea mai importantă dintre ele este nevoia de infrastructură. În discuțiile cu Ionel Bogdan vorbim mereu despre modul în care putem soluționa această problemă. Autostrada Nordului, pe tronsonul Baia Mare- Bistrița posibil este cheia. Sunt aici și dintr-o reală prietenie cu Ionel Bogdan alături de care sunt și din vedere politic, dar și uman. Felicitări Ionel Bogdan, ești unul din oamenii foarte tineri ai PNL care promite enorm”.

Adrian Cozma, președinte PNL Satu Mare: „Maramureșul și Satu Mare au o relație specială. Noi avem cele mai multe elemente comune (...) Este un pas important astăzi, un pas important deoarece se reconfirmă mandatul dumneavostră, domnule Ionel Bogdan. Ați făcut o performanță extraordinară, vă admir, sătmărenii vă admiră. Vă urez mult succes și multe realizări. În viitor avem multe de făcut împreună, atât Satu Mare, cât și Maramureșul au multe de făcut”.

Gheorghe Flutur, președinte PNL Suceava: „Pentru mine, tu, Ionel Bogdan, ești un tânăr care promiți mult. Maramureșul trebuie ajutat și de Cluj și de Suceava. Îmi doresc să facem parteneriate între județe pentru că împreună putem face multe lucruri.”

Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca: „Cea mai bună politică este politica rezolvării problemelor oamenilor. Voturile nu au venit din cer la Maramureș să câștigați președenția Consiliului Județean, să câștigați un număr atât de mare de primari, asta e munca dumneavoastră. Greu se câștigă ceva, și mai greu se menține (...) Oamenii ca Ionel Bogdan ți ca Florin Cîțu reprezintă viitorul politicii în România și în PNL”.

Pavel Popescu, președinte PNL Sector 4: „Am venit astăzi aici, în primul rând, pentru Ionel Bogdan, un coleg  tânăr din PNL, și știu că despre mulți dintre noi se spune că suntem politicieni care promit în viitor. Cred că Ional Bogdan a depășit această etapă. Ionel Bogdan nu a promis, ci a livrat”.

Violeta Alexandru, președinte PNL București: „Mulțumesc pentru încrederea pe care mi-ați acordat-o anul trecut. Am știut că dacă eu sunt leneșă și nu livrez rezultate dumneavostră (liberalii maramureșeni) veți avea de înfruntat niște oameni care vă bat obrazul  din cauza echipei de la București. Eu sunt obișnuită să fac treabă repede”.

Alina Gorghiu, senator PNL: „Aveți una dintre cele mai tinere și experimentate echipe, cea care a câștigat alegerile locale de anul trecut. Mereu mi s-a părut că PSD nu poate să conducă Maramureșul, un județ cu oameni gospodari, cu o tradiție românească autentică și cu o istorie anticomunistă și mi se pare unul din acele județe total necompatibile cu moștenirea lui Iliescu. Echipa dumneavostră împreună cu Ionel Bogdan, cu consilierii județeni, cu primarii, cu parlamentarii va face performanță mulți ani de acum”.

Cristian Bușoi, vicepreședinte PNL: „Mă bucur că acum 4 ani i-ați acordat încredere lui Ionel Bogdan, un om politic tânăr, curajos, cu viziune, un om pe care te poți baza. Sunt sigur că în următorii patru ani cel puțin va știi să construiască o echipă puternică în PNL Maramureș (...) Am văzut felul în care oamenii îl priveau și își puneau speranțe în Ionel și am vazăut mobilizarea liberarilor maramureșeni.

Raluca Turcan, ministrul Muncii: „Mă bucur că sunt în mijlocul unei organizații care a demontat câteva mituri. Dumneavostră ați plicat o soluție de succes, ați identificat o așteptare, și anume oamenii au vrut schimbarea și să scape de PSD, de asemenea v-ați asumat  o bătălie dură cu PSD, puțini au dus bătălii la baionetă cu PSD,  mai ales atunci când părea de neatins. Ați format o echipă, într-o echipă forțele se adună și fiecare oferă ceea ce așteaptă (...) Aici la Maramureș ați oferit proiecte de dezvoltare, ați oferit proiecte și fapte și mai puține vorbe. ”

Robert Sighiartău, secretar general PNL: „Vreau să vă mulțumesc pentru toată activitatea și rezultatele avute aici, în Maramureș. Vă mulțumesc că vă gândiți la viitorul acestui partid”.

Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte și europarlamentar PNL: „Vreau să îl felicit pe Ionel, cel mai tânăr Președinte de Consiliu Județean din România  și pe primarii liberali din Maramureș, fără care nu aveam aceste rezultate în județ. Mereu este vorba despre echipă”. 

Ludovic Orban, președinte PNL: „În urmă cu 4 ani, la Congres, Ionel Bogdan nu m-a sprijinit. În momentul în care am preluat guvernarea, Ionel Bogdan a fost numit Secretar de Stat în cadrul cancelariei, mai mult decât atât, atunci când a luat decizia să candideze pentru funcția de Președinte al CJ am fost alături de el. Îl felicit pe Ionel pentru acestă victorie, și mai ales vă felicit pe fiecare dintre dumneavostră care faceți parte din aceste victorii, meritați aprecierea și respectul. 

Pentru mine unitatea PNL este fundamentală. Eu am fost, sunt şi voi fi un garant al unităţii PNL. Am demonstrat acest lucru cum nimeni din echipa contracandidatului meu la Congres n-a avut de suferit, dimpotrivă, foarte mulţi au putut să-şi urmărească cariera şi să înregistreze victorii importante, să ocupe poziţii importante, pentru că pentru mine nu există decât corectitudine în PNL. Opţiunea fiecărui om trebuie să fie luată, gândită pe baza propriului discernământ, propriei evaluări, pe baza propriei credinţe despre cel care trebuie să fie viitorul PNL. 

M-aş bucura foarte mult ca şi cei din echipa competitoare să gândească la fel şi să nu mai existe susţinători care să aibă de suferit pe urma faptului că sunt alături de mine. (...) Am colaborat îndeaproape cu preşedinţii filialelor judeţene, inclusiv la Baia Mare, cu atât mai mult cu cât am fost preşedinte al PNL. Dar niciodată niciun preşedinte de filială judeţeană nu a putut să mă împiedice să comunic, să-i cunosc, să le ascult părerile, să fiu alături de ei cu toţi membrii PNL din fiecare filială judeţeană, pentru că adevărata legătură a PNL este oastea cea mare a PNL, adică, fiecare membru care îşi aduce contribuţia prin muncă, efort la toate victoriile PNL. Asta este echipa mea, chiar şi aceia care de multe ori n-au fost de acord cu mine”.

Ionel Bogdan a fost ales pentru prima dată președinte PNL Maramureș în anul 2017. Astăzi, președintele Consiliului Județean Maramureș a candidat pentru un nou mandat, însă fără a avea un contracandidat. 

„Am preluat filiala PNL Maramureș în 2017, atunci când mulți dintre colegii noștri din organizație, sau din afara ei, nu credeau că avem o șansă să facem cu adevărat performanță în județul Maramureș. În acești 4 ani m-am implicat activ pentru a demonstra că se poate și în Maramureș să facem performanță”, a declarat Ionel Bogdan la începutul Comitetului de Coordonare Județean Maramureș. 

Am reușit să demonstrăm că PNL Maramureș este principala forță politică din județ. La alegerile locale am spus tot timpul să nu vă fie frică pentru că acesta este sfârșitul PSD-ului în Maramureș și așa a fost. A fost așa pentru că am muncit. Cum s-a muncit în Maramureș șă știți că nu s-a muncit în nicio filială”, a mai spus Ionel Bogdan, candidat pentru președenția PNL Maramureș.  

Cum va arăta noul Birou Politic Județean al PNL Maramureș pentru patru ani (2021-2025): începând cu luna august

Președinte PNL Maramureș: Ionel Bogdan

Prim-vicepreședinți: Doru-Alexandru Lazăr și Felician Ciceu

Vicepreședinți:  Laurențiu Batin, Ropan Gavril, Mătieș Ioan, Ioan Radu Coman, Felician Cerneștean, Nicolae Burzo, Anuța Enea-Bizău, Ciprian Hojda, Vasile Hârza, Dumitru Marinescu

Membri: Găvrilă Șimon, Ioan Pasăre, Daniela Ionița- Ivașcu, Sebastian Bârda, Ioan Petrovai, Ioan Turcin, Vlad Herman, Simion Pop, Florin Boltea, Cristina Buda, Gheorghe Stan, Ioan Călăuz, Vasile Mihalca, Gheorghe Bohotici, Remus Timiș, Rudolf Stauder

Trezorier: Rudolf Stauder

Președinte Curtea de Onoare și Arbitraj: Emil Horj 

Președinte Curtea de Cenzori: Constantin Olteanu.

Au fost prezenți 453 de delegați din 500 aleși. Votul a fost secret. 

Sursa foto: PNL Maramureș

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri

Bugetul pentru etapa a treia din programul Rabla pentru electrocasnice s-a epuizat în mai puțin de un minut

Daiana Toma-Cioran - dec. 10, 2021
Bugetul alocat pentru a treia etapă a programului „Rabla pentru Electrocasnice”, sesiunea de ...
economie România 2021 Rabla

Președintele României, Klaus Iohannis: „Autorităților nu le este ușor să adopte măsuri care restrâng exercițiul unor drepturi și libertăți fundamentale”

Daiana Toma-Cioran - dec. 10, 2021
Autorităților nu le este niciodată ușor să adopte măsuri care restrâng exercițiul unor drepturi ...
pandemie Covid-19 Sars-CoV-2 măsuri

Taxele pentru mașinile poluante ar putea fi mărite: „Degeaba investim, dacă înmatriculările la cele vechi sunt la liber”

Daiana Toma-Cioran - dec. 9, 2021
În țara noastră sunt înmatriculate mai multe mașini second hand, în comparație cu cele noi, ...
taxe impozit majorări Ministrul Mediului

Va fi realizată o piață tradițională și în localitatea Bogdan Vodă

Daiana Toma-Cioran - dec. 9, 2021
În ședința de ieri, aleșii județeni au acordat vot favorabil hotărârii prin care Consiliul ...
Consiliul Județean Maramureș CJMM 2021

Gheorghe Șimon, deputat PSD: „Pensiile speciale, minciuna preferată a USR-iștilor”

Daiana Toma-Cioran - dec. 8, 2021
Pensiile speciale, tema preferată a USR-iștilor! În frunte cu Cioloș, aceștia își închipuie că ...
Deputat Maramureș Gheorghe Șimon Putere

În 2022 bugetarii vor primi din nou vouchere de vacanță

Daiana Toma-Cioran - dec. 3, 2021
Proiectul de Ordonanță de Urgență pentru acordarea de vouchere a fost pus în dezbatere publică. ...
România 2022 vouchere bugetari

Guvernul vrea să adopte bugetul de stat pentru 2022 până pe 24 decembrie

Daiana Toma-Cioran - dec. 3, 2021
Prim-ministrul Nicolae Ciucă a declarat la începutul ședinței de Guvern, că bugetul de stat ...
Guvern premier pim-ministru Nicolae Ciuca

PNDR: Evaluarea cererilor de finanțare depuse în cadrul submăsurilor pentru instalarea tinerilor fermieri și dezvoltarea fermelor mici a fost finalizată

Petruța Gromucz - nov. 25, 2021
Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a anunțat finalizarea evaluării cererilor de ...
fermieri ferme finanțare cereri de finanțare

ONG-urile și instituțiile de învățământ pot aplica pentru granturi de până la 15.000 de dolari în cadrul Programului anual de finanțări al Ambasadei SUA la București!

Petruța Gromucz - nov. 23, 2021
Ambasada Statelor Unite ale Americii la București, Biroul de Diplomație Publică, a anunțat ...
fonduri instituții de învățământ ONG granturi

A fost semnat contractul pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate a obiectivului de investiții ”Variantă de ocolire Baia Mare”

Petruța Gromucz - nov. 19, 2021
A fost semnat contractul pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate a obiectivului de ...
varianta ocolitoare studiu de fezabilitate drumuri CJMM

Vor fi operate zboruri externe regulate de pe Aeroportul Internațional Maramureș

Petruța Gromucz - nov. 17, 2021
Potrivit unui comunicat publicat de președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, ...
zboruri externe Maramureș aeroport noi zboruri

Peste 105 milioane de lei pentru servicii socio-educaționale, modernizarea infrastructurii rutiere și sprijinirea mediului de afaceri, prin POR

Petruța Gromucz - nov. 16, 2021
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a anunțat semnarea a 25 de noi ...
POR finanțare dezvoltare contracte de finanțare

POIM: Finanțare în valoare de 18 milioane de lei pentru Spitalul Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș”

Petruța Gromucz - nov. 15, 2021
Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a transmis în acest weekend semnarea a 37 noi ...
Baia Mare finanțare Spitalul Județean ,,Dr. Constantin Opriș” MIPE

Au fost aprobate primele documente pentru demararea PNRR. România va beneficia de prefinanțarea de 3,8 miliarde de euro până la finalul anului

Petruța Gromucz - nov. 12, 2021
Guvernul a adoptat în 10 noiembrie 2021, două memorandumuri prin carea mandatat Ministerul ...
PNRR România memorandum Guvern

Expoziție itinerantă ,,Din zestrea Maramureșului”, la Craiova

Petruța Gromucz - nov. 11, 2021
Vineri, 12 noiembrie 2021, ora 11:00, Consiliul Județean Maramureș prin Muzeul Județean de ...
expoziție Maramureș tradiție muzeu

Au fost semnate noi contracte de finanțare pentru achiziția de echipamente medicale și de protecție destinate elevilor și personalului medical

Petruța Gromucz - nov. 10, 2021
Autoritatea de Management pentru POIM 2014-2020 a asigurat semnarea a 3 noi contracte de ...
contracte de finanțare finanțare management echipamente de protecție

O nouă rundă pentru Rabla pentru Electrocasnice și lansarea a 3 noi programe: instalarea de panouri fotovoltaice și staţii de încărcare pentru maşinile electrice și un program dedicat construcției pistelor de biciclete

Petruța Gromucz - nov. 8, 2021
Ministrul mediului, apelor și pădurilor, Barna Tánczos, a anunțat la la sfârșitul săptămânii ...
Rabla electrocasnice sesiune nouă fonduri

Un nou liberal demisionează din grupul parlamentar al PNL acuzând „distrugerea PNL de către cei care au confiscat partidul”

Daiana Toma-Cioran - oct. 29, 2021
După ce fostul președinte PNL, Ludovic Orban, și-a anunțat demisia din grupul parlamentar PNL și ...
politică Partidul Național Liberal PNL demisii

S-a redeschis Centrul de vaccinare de la Caspev Baia Mare. Unde se mai pot vaccina băimărenii?

Daiana Toma-Cioran - oct. 29, 2021
Centrul de vaccinare de la Caspev (strada Săsarului numărul 3) s-a redeschis, aici, băimărenii ...
Baia Mare Maramureș Cătălin Cherecheș Centre de vaccinare

PNRR, aprobat de Consiliul UE! România urmează să primească o prefinanțare de 3,8 miliarde de euro

Petruța Gromucz - oct. 29, 2021
Miniștrii economiei și finanțelor au anunțat ieri, 28 octombrie 2021, aprobarea evaluării ...
PNRR Consiliul UE prefinanțare plan național