vineri, 23 octombrie
Italia extinde obligația de izolare la domiciliu pentru cei care vin din România și Bulgaria
De Daiana Toma-Cioran - luni, 07 septembrie în categoria Administrație
54

Distribuie pe rețelele de socializare

Giuseppe Conte, premierul Italiei, a semnat un nou decret care intră în vigoare azi. Din cauza creșterii numărului de infectări  cu Sars-Cov-2 din ultimele săptămâni, Italia a decis prelungirea normelor sanitare de restricție. Printre aceste norme se află și obligația de a efectua  izolarea de 14 zile la domiciliu pentru persoanele care sosesc din Bulgaria și România. 

Intrarea în Italia se face pe baza actului care atestă reşedinţa, se completează un formular unde se declară domiciliul pentru autorităţile sanitare. Persoanele care sosesc din Grecia, Malta, Spania şi Croaţia au obligaţia să se supună testului pentru depistarea noului coronavirus. Purtarea măştii rămâne obligatorie în toate spaţiile închise dar şi în exterior în intervalul de timp  18 p.m - 6 a.m acolo unde nu se poate respecta distanţa de un metru. Discotecile şi stadioanele râmân închise iar mijloacele de transport vor circula cu o capacitate de 80% pentru a permite respectarea distanţei.

Râmâne interzisă intrarea în Italia a cetăţenilor din  Republica Moldova, Armenia, Bangladeş, Boznia Herţegovina, Brazilia, Chile, Kuweit, Macedonia de Nord, Oman, Panama, Peru, Republica Dominicană, Kosovo, Muntenegru, Serbia şi Columbia.

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri