marți, 20 octombrie
Canotorii români obțin 10 medalii la Campionatele Europene de Tineret de la Duisburg
De Mihai Popan - luni, 07 septembrie în categoria Sport
24

Distribuie pe rețelele de socializare

Prima competiție desfășurată pe apă, anul acesta, în cadrul Campionatelor Europene de Tineret de la Duisburg, sportivii canotori români U23 obțin o performanță uimitoare, întorcându-se acasă cu 10 medalii, printre care se numără 5 de aur, 3 de argint și 2 de bronz. Această competiție s-a desfășurat între 650 de sportivi din 32 de țări, în care România a înscris 55 de sportivi în 15 probe.

Proba de dublu rame aduce României prima medalie de aur care este câștigată de către Adriana Ailincăi și Ana-Maria Balețchi. 

Echipajele de canotaj care au adus României cele cinci medalii de aur au fost: dublu rame feminin(Adriana Ailincăi și Ana-Maria Balețchi), patru rame feminin(Andreea Popa, Maria Tivodariu, Maria Rusu şi Dumitriţa Juncănariu), dublu rame masculin(Dumitru Ciobîcă şi Sorin Lehaci), patru rame masculin (Florin Fîntînariu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu, Cosmin Pascari), dublu vâsle feminin (Nicoleta-Ancuţa Bodnar, Simona Geanina Radiş). 

Probele în care s-au obținut cele trei medalii de argint și cele două de bronz au fost: patru rame cu cârmaci feminin(argint), 8+1 feminin(argint), 8+1 masculin(argint), vâsle simplu masculin(bronz), patru vâsle feminin(bronz).

Sportivii români au participat la 15 probe din 22, iar în urma acestor performanțe România urcă  pe locul 1 pe națiuni la probele olimpice.


 

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri