luni, 19 octombrie
În noul an școlar nu vor putea funcționa sute de after school-uri private
De Daiana Toma-Cioran - luni, 07 septembrie în categoria Educație și învățământ
46

Distribuie pe rețelele de socializare

În urma unui nou ordin comun al Ministerelor Educației și Sănătății,  peste 300 de after school-uri private nu mai pot funcționa în acest an școlar, deoarece sunt organizate în spații comune cu frădinițele. Această interdicție apare înainte cu două săptămâni de începerea anului școlar 2020/2021. Dintre cele 300 de after school-uri afectate, 250 se află în București. 

Se pare că în acest început de an școlar, toate planurile  sunt pe termen scurt, sau sunt luate din scurt, în plus,  recomandările ministerului scot la iveală tot mai multe probleme ale sistemului. 

Sunt situații foarte dificile mai ales în contextul actual. Dintr-o dată toată investița tot efortul, nu mai vorbim de parinții care și-au înscris deja copiii în aceste after schooluri și dintr-o dată se pot trezi în situația că de pe o zi pe alta să nu știe unde să-și ducă copiii după orele de curs”, a spus Christian Comsa, președintele Asociației Școlilor Particulare. 

„Am investit în perioada verii, iar acum după ce am citit normele, le-am comunicat părinţilor şi am luat decizia să suspendăm activitatea. O suspendăm pentru că nici altceva nu putem să facem, pentru că fiind spațiu amenajat şi destinat copiilor de şcoală, nu îndeplineşte normele pentru copiii de grădiniţă. Spaţiul în acest an şcolar probabil că va fi neutilizat” a declarat un director de after school.

În mai puțin de două săptămâni școlile, grădinițele și liceele își deschid porțile, însă în acest an începerea școlii este imprevizibilă.

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri