luni, 19 octombrie
Novak Djokovic descalificat de la US Open
De Mihai Popan - luni, 07 septembrie în categoria Sport
33

Distribuie pe rețelele de socializare

Jucătorul sârb de tenis, Novak Djokovic, a fost descalificat de la US Open în urma unui gest contestabil făcut în timpul meciului cu Carreno-Busta. Acesta l-a lovit cu mingea pe unul dintre arbitrii meciului pe motiv că nu-i ieșea jocul. Jucătorul nu se află la prima abatere de genul acesta.

În primul set al partidei dintre Djokovic și Busta, după un break al adversarului, jucătorul sârb trimite mingea spre fundul terenului, lovind neintenționat pe unul dintre arbitrii de linie ai meciului. Acesta și-a cerut scuze, dar a fost descalificat.

În urma descalificării, Djokovic pierde punctele acumulate și banii pe care trebuia să-i primească datorită calificării în optimile de finală de la US Open. Jucătorul de tenis a mai primit și o amendă în valoare de 20.000 de dolari pentru neparticiparea la conferința de presă de după meciul cu Busta.

După acest incident, Djokovic își cere scuze pentru lovirea arbitrului, într-o postare pe pagina sa personală de pe Instagram. Premiul pentru calificarea în optimile de finală, pe care jucătorul de tenis ar fi trebuit să-l primească, este în valoare de 250.000 de dolari și 180 de puncte ATP. Tenismenul în vârstă de 33 de ani are 17 turnee de Grand Slam câștigate, iar dacă reușea să câștige și ediția actuală acesta ar fi primit 3 milioane de dolari și 2000 de puncte ATP.

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri