marți, 27 octombrie
5 septembrie, Ziua Internațională a Carității
De Diana Florian - sâmbătă, 05 septembrie în categoria Cultură
21

Distribuie pe rețelele de socializare

În fiecare an, pe data de 5 septembrie, Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite (ONU) a hotărât sărbătorirea Zilei Internaționale a Carității. 

Sărbătorită la nivel mondial, Ziua Internațională a Carității promovează bunătatea și gestul nobil de a oferi bunuri celor nevoiași, fără a aștepta vreo recompensă înapoi. 

Potrivit ONU, caritatea contribuie la dezvoltarea culturii, științei, sportului și al protecției patrimoniului cultural și natural. Ea atenuează efectele grave ale crizelor umanitare, cum ar fi sănătatea, educația, protecția copilului și locuința. 

Ziua Internațională a Carității a fost aleasă pentru a se sărbători în această dată în omagiul Maicii Tereza, care a decedat la 5 septembrie 1997. Ea a primit Premiul Nobel pentru Pace, în 1979 „pentru munca depusă în lupta pentru depășirea sărăciei și a nesiguranței, care constituie amenințări la adresa păcii”. 

Maica Tereza și-a dedicat întreaga viață semenilor săi și a avut grijă de copii. A deschis o școală în aer liber pentru cei fără adăpost și cu lipsă de educație. A reușit să convingă autoritățile să doneze pentru această cauză. 

Mulți copii bolnavi și fără un loc unde să doarmă, cu ajutorul Maicii Tereza, au fost îngrijiți în spitale și după aceea dați spre adopție. 

În 1950, a înființat o congregație religioasă sub numele de Misionarele Carității. Mai târziu, prin decretul papei Paul al VI-lea, Misionarele Carității a devenit o Familie Religioasă Internațională. 

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri