duminică, 13 iunie
Ionel Bogdan, despre Aeroportul Internațional Maramureș: „Obiectivul este să operăm și alte curse internaționale”
De Petruța Gromucz - luni, 17 mai în categoria Actualități
40

Distribuie pe rețelele de socializare

Astăzi a avut loc o conferință de presă susținută de președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan. Conferința de presă a fost susținută înaintea ședinței extraordinare, iar  pe ordinea de zi a ședinței s-au regăsit 6  proiecte de hotărâre. 

1. Proiect de hotărâre privind aprobarea Studiului de oportunitate și a documentației de delegare a gestiunii serviciilor de administrare a domeniului public și privat – drumuri județene și rețele rutiere;

2. Proiect de hotărâre  privind solicitarea transmiterii unui teren din domeniul public al Comunei Fărcașa în domeniul public al Județului Maramureș;

3. Proiect de hotărâre privind participarea Consiliului Județean Maramureș la înființarea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Pietrosul Bardăului;

4. Proiect de hotărâre  privind încheierea unui Acord de cooperare în vederea monitorizării, efectuării probelor și analiza calității apei de la izvoarele publice, de pe raza Județului Maramureș;

5. Proiect de hotărâre privind promovarea proiectului de interes județean „Revitalizarea turismului montan în Județul Maramureș prin modernizarea și extinderea infrastructurii de trasee turistice montane”;

 6. Proiect de hotărâre privind aprobarea Organigramei și a Statului de funcții la Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare.

La începutul conferinței de presă, președintele CJMM, a  dorit să le mulțumească celor 800 de maramureșeni care s-au vaccinat weekend-ul acesta la evenimentul Drive-Through, organizat în parcarea centrului comercial Value Center. De asemenea, acesta a transmis că până la finalul lunii iunie, peste 50% din populația județului Maramureș ar urma să fie imunizată. Ionel Bogdan a transmis că presiunea din spitalele maramureșene a scăzut considerabil, la Spitalul Județean fiind doar un singur pacient COVID internat, iar pe zona ATI, niciunul. 

„Rata de infectare este sub 0,3/1.000 locuitori. Cred că vaccinarea a avut un rol esențial în acest lucru, foarte mulți maramureșeni deja s-au vaccinat. Vorbim deja de peste 140.000 de maramureșeni, iar odată ce vom reuși să vaccinăm tot mai multă lume, vom ajunge să nu mai avem nici un grad de infectare, iar acesta este și obiectivul.”, a declarat președintele CJMM.

Potrivit președintelui CJMM, primăria Fărcașa a anunțat că este dispusă să pună la dispoziție terenul necesar înființării unuia dintre parcurile industriale. Un al doilea parc industrial ar urma să fie construit în zona Aeroportului Internațional Maramureș, dar există încă discuții cu Autoritatea Publică Locală, cu primăria Tăuți, pentru realizarea acestui lucru.

„Prima comunitate care a răspuns pozitiv cererii noastre privind un teren pe care să dezvoltăm un parc industrial, este comuna Fărcașa, care și-a exprimat intenția de a pune la dispoziția CJMM o suprafață de 20 de hectare, cu posibilitate de suplimentare de până la 40 de hectare, dacă va fi cazul. Pe această suprafață, primăria Fărcașa a realizat deja studiul de fezabilitate, astfel încât noi vom prelua suprafața de teren, studiul de fezabilitate, și urmează să identificăm soluțiile financiare de finanțare a parcului. Am finalizat documentele necesare în ceea ce privește înființarea companiei Parcuri Industriale Maramureș, este deja operațională de două săptămâni, și am început discuții cu potențiali investitori. Obiectivul pe care eu mi l-am asumat, este să construim parcuri industriale și să le populăm. Deja am început primii pași în acest sens, am făcut compania Parcuri Industriale, am finanțat-o, vom avea un prim teren și vom merge mai departe, astfel încât să primim statutul de parc industrial din partea Guvernului și să intrăm în programele cu finanțare europeană pentru dezvoltarea infrastructurii.”, a transmis acesta. 

Cel de-al treilea proiect de hotărâre de pe ordinea de zi, se referă la participarea Consiliului Județean Maramureș la înființarea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Pietrosul Bardăului, unde ar urma să fie dezvoltat turismul local. 

„În primul rând, ne interesează să dezvoltăm această zonă, iar acest lucru poate fi făcut doar prin turism sustenabil pe termen lung.”, a spus Ionel Bogdan. 

De asemenea, printr-un parteneriat cu DSP Maramureș, ar urma să fie analizată calitatea apei de la cele peste 45 de  izvoare publice de pe raza județului Maramureș, calitatea fiind apoi atestată cu ajutorul unor buletine de analiză. Dacă apa nu va fi potabilă, vor exista plăcuțe cu atenționarea aferentă. 

Tot pentru partea de turism, președintele CJMM a transmis că infrastructura zonelor montane maramureșene, va fi modernizată și extinsă. Unul dintre traseele care va fi actualizat, va fi cel de pe  Creasta Cocoșului, pentru ca turiștii și maramureșenii să fie în siguranță și să se bucure de traseu.

Potrivit președintelui CJMM, Aeroportul Internațional Maramureș va avea începând din luna iunie și zboruri către Antalya. În acest moment, se efectuează patru curse pe săptămână către București, și două către Egipt. 

„Obiectivul este să operăm și alte curse internaționale. Să zburăm din Aeroportul Internațional Maramureș, spre  alte destinații internaționale. Am încercat deja o serie de negocieri cu companiile aeriene., dar există o reticiență momentan din parte companiilor aeriene, având în vedere că restricțiile nu s-au ridicat încă. Am făcut demersuri esențiale până acum. (...) Principalul dezavantaj pe care îl avem în negocierile cu operatorii este faptul că nu avem un istoric. În Maramureș nu au fost niciodată efectuate curse de Torino, Roma, Paris.”

Primul punct de pe ordinea de zi, respectiv „Proiect de hotărâre privind aprobarea Studiului de oportunitate și a documentației de delegare a gestiunii serviciilor de administrare a domeniului public și privat – drumuri județene și rețele rutiere”, a fost aprobat cu 32 de voturi. 

Cel de-al doilea proiect de pe ordinea de zi, respectiv „ Proiect de hotărâre  privind solicitarea transmiterii unui teren din domeniul public al Comunei Fărcașa în domeniul public al Județului Maramureș”, a fost aprobat cu 33 de voturi pentru.

Cel de-al treilea proiect, respectiv „ Proiect de hotărâre privind participarea Consiliului Județean Maramureș la înființarea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Pietrosul Bardăului”, a fost votat cu 33 de voturi pentru. 

Cel de-al patrulea proiect, respectiv „Proiect de hotărâre  privind încheierea unui Acord de cooperare în vederea monitorizării, efectuării probelor și analiza calității apei de la izvoarele publice, de pe raza Județului Maramureș”, a fost votat cu 34 de voturi pentru. 

Penultimul proiect de pe ordinea de zi, „ Proiect de hotărâre privind promovarea proiectului de interes județean „Revitalizarea turismului montan în Județul Maramureș prin modernizarea și extinderea infrastructurii de trasee turistice montane”, a fost votat cu 32 de voturi. 

Ultimul proiect, „Proiect de hotărâre privind aprobarea Organigramei și a Statului de funcții la Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare”, a fost votat cu 32 de voturi.

 

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri

Florin Cîţu: „Persoanele care s-au tratat acasă, dar sunt în baza de date DSP vor primi certificat Covid”

Daiana Toma-Cioran - iun. 11, 2021
Prim-ministrul Florin Cîţu a declarat că persoanele care au trecut prin boală tratându-se acasă, ...
pandemie Covid-19 Sars-CoV-2 România

Premierul Florin Cîțu: „Dacă se întârzie un proiect în implementarea PNRR, altul îi poate lua locul”

Daiana Toma-Cioran - iun. 11, 2021
Prim-ministrul Florin Cîțu a declarat că în implementarea PNRR se va ține cont de atingerea unor ...
Guvern PNRR premier prim-ministru

Lista țărilor cu risc epidemiologic a fost modificată. Marea Britanie rămâne în zona roșie

Daiana Toma-Cioran - iun. 11, 2021
Guvernul a actualizat ieri seară lista țărilor cu risc epidemiologic, în funcție de incidența ...
actualități pandemie 2021 Coronavirus

Elevii maramureșeni cu rezultate extraordinare vor fi premiați de către Consiliul Județean Maramureș. A fost alocată suma de 100.000 de lei pentru plata premiilor

Petruța Gromucz - iun. 10, 2021
Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș, a publicat pe una dintre rețelele de ...
elevi premianți olimpici Ionel Bogdan

Guvernul a adoptat proiectul prin care se interzice cumulul pensie-salariu la stat și crește opțional vârsta de pensionare la 70 de ani

Daiana Toma-Cioran - iun. 10, 2021
Guvernul a adoptat în ședința de ieri proiectul de lege prin care angajații pot rămâne în câmpul ...
actualități pensie salariu Ministrul Muncii

Premierul Florin Cîțu, despre amânarea majorării alocațiilor: „Reducerea deficitului, un efort la care toți trebuie să participăm”

Daiana Toma-Cioran - iun. 10, 2021
Prim-ministrul Florin Cîțu a anunțat că Guvernul va da o Ordonanța de Urgență prin care să fie ...
România 2021 Guvern alocații

Consiliul Județean Maramureș a acordat Anei Blandiana titlul de cetățean de onoare al județului

Daiana Toma-Cioran - iun. 10, 2021
Consiliul Județean Maramureș a votat, în cadrul ședinței de astăzi, acordarea titlului de ...
cultură Ana Blandiana 2021 Consiliul Județean

Evenimentul cultural „Noaptea Muzeelor” va avea loc în 12 iunie

Daiana Toma-Cioran - iun. 10, 2021
Consiliul Județean Maramureș vă invită prin instituțiile de cultură din subordinea sa, ...
Consiliul Județean Maramureș CJMM Noaptea Muzeelor

Banii din cadrul Măsurii 3 – granturi pentru investiții, vor fi mutați pe Măsura 2 - granturi pentru capital de lucru! Măsura 3 va fi relansată cu sume provenite din programul REACT-EU

Petruța Gromucz - iun. 10, 2021
În cadrul ședinței de Guvern de ieri, Executivul a adoptat Ordonanța de Urgență pentru ...
economie fonduri măsuri măsura 2

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan: „Mergem pe logica dezvoltării județului Maramureș și a comunităților locale”

Daiana Toma-Cioran - iun. 9, 2021
Astăzi, 9 iunie 2021, președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, a susținut o ...
administrație CJMM Consiliul Județean Maramureș 2021

Anunțul oficial: UNTOLD 2021 va avea loc în perioada 9-12 septembrie

Petruța Gromucz - iun. 9, 2021
Cel mai mare festival din România, și cel mai așteptat, va avea loc în toamnă. Untold va fi ...
eveniment Untold anunț oficial Cluj Napoca

Clacă de coasă în Satul de pe deal, la Muzeul Satului din Baia Mare

Petruța Gromucz - iun. 9, 2021
Astăzi, începând cu ora 16.00, în incinta Muzeului Satului din Baia Mare, va avea loc cea de-a ...
eveniment Clacă de coasă Muzeul Satului Baia Mare

PSD va depune un proiect de lege pentru majorarea alocațiilor la 300 de lei. Ludovic Orban: „Următoarea creștere a alocațiilor va fi de la 1 ianuarie 2022”

Daiana Toma-Cioran - iun. 9, 2021
PSD va depune în Parlament, un proiect de lege care prevede majorarea alocaţiilor pentru copii ...
alocații PSD PNL Colaiție

Turcia, Bulgaria și Grecia își redeschid granițele pentru turiști. În ce condiții pot călători românii?

Petruța Gromucz - iun. 9, 2021
Sezonul estival se redeschide pentru multe dintre destinațiile turistice preferate de români. ...
turiști vacanțe granițe Turcia

Congresul USR-PLUS va fi pe 2 octombrie

Daiana Toma-Cioran - iun. 9, 2021
Dan Barna, copreşedintele USR-PLUS, a declarat că în 2 octombrie va avea loc Congresul pentru ...
Dan Barna Dacian Cioloș Congres USR PLUS România

Raluca Turcan: „Singurii care au destabilizat sistemul de pensii în România sunt cei care le-au majorat din pix, de multe ori în momente de nesustenabilitate.”

Petruța Gromucz - iun. 8, 2021
Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a explicat că momentan nu există posibilitatea majorării ...
Raluca Turcan pensii creșterea vârstei de pensionare România

Un nou program pentru ONG-uri: „În stare de bine”. Finanțări de până la 240.000 lei

Petruța Gromucz - iun. 8, 2021
Săptămâna trecută  fost lansat un nou apel în cadrul programului „În stare de bine”, ...
economie ONG finanțare apel de proiecte

Absolvenții de liceu se pregătesc pentru Bacalaureat. Care este calendarul aprobat de Ministerul Educației?

Petruța Gromucz - iun. 7, 2021
Elevii claselor a XII-A și XIII, vor încheia cursurile la sfârșitul acestei săptămâni. Potrivit ...
educație învățământ BAC Bacalaureat

INS: Veniturile medii ale unei gospodării au fost de 5.216 lei, în 2020, unde cheltuielile au însemnat 83,8%

Daiana Toma-Cioran - iun. 7, 2021
Veniturile totale medii lunare înregistrate într-o gospodărie din România au fost de 5.216 lei, ...
Institutul Național de Statistică INS România 2021

Un nou maraton de vaccinare în Baia Mare, weekendul următor. Băimărenii se pot vaccina la corturile amplasate în Centrul Vechi și în parcarea Value Center

Petruța Gromucz - iun. 7, 2021
În acest weekend a avut loc un maraton de vaccinare în Baia Mare. Maratonul a avut parte de un ...
vaccinare pandemie coronavirus imunizare