duminică, 04 decembrie
Ionel Bogdan, despre Aeroportul Internațional Maramureș: „Obiectivul este să operăm și alte curse internaționale”
De Petruța Gromucz - luni, 17 mai în categoria Actualități
122

Distribuie pe rețelele de socializare

Astăzi a avut loc o conferință de presă susținută de președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan. Conferința de presă a fost susținută înaintea ședinței extraordinare, iar  pe ordinea de zi a ședinței s-au regăsit 6  proiecte de hotărâre. 

1. Proiect de hotărâre privind aprobarea Studiului de oportunitate și a documentației de delegare a gestiunii serviciilor de administrare a domeniului public și privat – drumuri județene și rețele rutiere;

2. Proiect de hotărâre  privind solicitarea transmiterii unui teren din domeniul public al Comunei Fărcașa în domeniul public al Județului Maramureș;

3. Proiect de hotărâre privind participarea Consiliului Județean Maramureș la înființarea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Pietrosul Bardăului;

4. Proiect de hotărâre  privind încheierea unui Acord de cooperare în vederea monitorizării, efectuării probelor și analiza calității apei de la izvoarele publice, de pe raza Județului Maramureș;

5. Proiect de hotărâre privind promovarea proiectului de interes județean „Revitalizarea turismului montan în Județul Maramureș prin modernizarea și extinderea infrastructurii de trasee turistice montane”;

 6. Proiect de hotărâre privind aprobarea Organigramei și a Statului de funcții la Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare.

La începutul conferinței de presă, președintele CJMM, a  dorit să le mulțumească celor 800 de maramureșeni care s-au vaccinat weekend-ul acesta la evenimentul Drive-Through, organizat în parcarea centrului comercial Value Center. De asemenea, acesta a transmis că până la finalul lunii iunie, peste 50% din populația județului Maramureș ar urma să fie imunizată. Ionel Bogdan a transmis că presiunea din spitalele maramureșene a scăzut considerabil, la Spitalul Județean fiind doar un singur pacient COVID internat, iar pe zona ATI, niciunul. 

„Rata de infectare este sub 0,3/1.000 locuitori. Cred că vaccinarea a avut un rol esențial în acest lucru, foarte mulți maramureșeni deja s-au vaccinat. Vorbim deja de peste 140.000 de maramureșeni, iar odată ce vom reuși să vaccinăm tot mai multă lume, vom ajunge să nu mai avem nici un grad de infectare, iar acesta este și obiectivul.”, a declarat președintele CJMM.

Potrivit președintelui CJMM, primăria Fărcașa a anunțat că este dispusă să pună la dispoziție terenul necesar înființării unuia dintre parcurile industriale. Un al doilea parc industrial ar urma să fie construit în zona Aeroportului Internațional Maramureș, dar există încă discuții cu Autoritatea Publică Locală, cu primăria Tăuți, pentru realizarea acestui lucru.

„Prima comunitate care a răspuns pozitiv cererii noastre privind un teren pe care să dezvoltăm un parc industrial, este comuna Fărcașa, care și-a exprimat intenția de a pune la dispoziția CJMM o suprafață de 20 de hectare, cu posibilitate de suplimentare de până la 40 de hectare, dacă va fi cazul. Pe această suprafață, primăria Fărcașa a realizat deja studiul de fezabilitate, astfel încât noi vom prelua suprafața de teren, studiul de fezabilitate, și urmează să identificăm soluțiile financiare de finanțare a parcului. Am finalizat documentele necesare în ceea ce privește înființarea companiei Parcuri Industriale Maramureș, este deja operațională de două săptămâni, și am început discuții cu potențiali investitori. Obiectivul pe care eu mi l-am asumat, este să construim parcuri industriale și să le populăm. Deja am început primii pași în acest sens, am făcut compania Parcuri Industriale, am finanțat-o, vom avea un prim teren și vom merge mai departe, astfel încât să primim statutul de parc industrial din partea Guvernului și să intrăm în programele cu finanțare europeană pentru dezvoltarea infrastructurii.”, a transmis acesta. 

Cel de-al treilea proiect de hotărâre de pe ordinea de zi, se referă la participarea Consiliului Județean Maramureș la înființarea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Pietrosul Bardăului, unde ar urma să fie dezvoltat turismul local. 

„În primul rând, ne interesează să dezvoltăm această zonă, iar acest lucru poate fi făcut doar prin turism sustenabil pe termen lung.”, a spus Ionel Bogdan. 

De asemenea, printr-un parteneriat cu DSP Maramureș, ar urma să fie analizată calitatea apei de la cele peste 45 de  izvoare publice de pe raza județului Maramureș, calitatea fiind apoi atestată cu ajutorul unor buletine de analiză. Dacă apa nu va fi potabilă, vor exista plăcuțe cu atenționarea aferentă. 

Tot pentru partea de turism, președintele CJMM a transmis că infrastructura zonelor montane maramureșene, va fi modernizată și extinsă. Unul dintre traseele care va fi actualizat, va fi cel de pe  Creasta Cocoșului, pentru ca turiștii și maramureșenii să fie în siguranță și să se bucure de traseu.

Potrivit președintelui CJMM, Aeroportul Internațional Maramureș va avea începând din luna iunie și zboruri către Antalya. În acest moment, se efectuează patru curse pe săptămână către București, și două către Egipt. 

„Obiectivul este să operăm și alte curse internaționale. Să zburăm din Aeroportul Internațional Maramureș, spre  alte destinații internaționale. Am încercat deja o serie de negocieri cu companiile aeriene., dar există o reticiență momentan din parte companiilor aeriene, având în vedere că restricțiile nu s-au ridicat încă. Am făcut demersuri esențiale până acum. (...) Principalul dezavantaj pe care îl avem în negocierile cu operatorii este faptul că nu avem un istoric. În Maramureș nu au fost niciodată efectuate curse de Torino, Roma, Paris.”

Primul punct de pe ordinea de zi, respectiv „Proiect de hotărâre privind aprobarea Studiului de oportunitate și a documentației de delegare a gestiunii serviciilor de administrare a domeniului public și privat – drumuri județene și rețele rutiere”, a fost aprobat cu 32 de voturi. 

Cel de-al doilea proiect de pe ordinea de zi, respectiv „ Proiect de hotărâre  privind solicitarea transmiterii unui teren din domeniul public al Comunei Fărcașa în domeniul public al Județului Maramureș”, a fost aprobat cu 33 de voturi pentru.

Cel de-al treilea proiect, respectiv „ Proiect de hotărâre privind participarea Consiliului Județean Maramureș la înființarea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Pietrosul Bardăului”, a fost votat cu 33 de voturi pentru. 

Cel de-al patrulea proiect, respectiv „Proiect de hotărâre  privind încheierea unui Acord de cooperare în vederea monitorizării, efectuării probelor și analiza calității apei de la izvoarele publice, de pe raza Județului Maramureș”, a fost votat cu 34 de voturi pentru. 

Penultimul proiect de pe ordinea de zi, „ Proiect de hotărâre privind promovarea proiectului de interes județean „Revitalizarea turismului montan în Județul Maramureș prin modernizarea și extinderea infrastructurii de trasee turistice montane”, a fost votat cu 32 de voturi. 

Ultimul proiect, „Proiect de hotărâre privind aprobarea Organigramei și a Statului de funcții la Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare”, a fost votat cu 32 de voturi.

 

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri

Bugetul pentru etapa a treia din programul Rabla pentru electrocasnice s-a epuizat în mai puțin de un minut

Daiana Toma-Cioran - dec. 10, 2021
Bugetul alocat pentru a treia etapă a programului „Rabla pentru Electrocasnice”, sesiunea de ...
economie România 2021 Rabla

Președintele României, Klaus Iohannis: „Autorităților nu le este ușor să adopte măsuri care restrâng exercițiul unor drepturi și libertăți fundamentale”

Daiana Toma-Cioran - dec. 10, 2021
Autorităților nu le este niciodată ușor să adopte măsuri care restrâng exercițiul unor drepturi ...
pandemie Covid-19 Sars-CoV-2 măsuri

Taxele pentru mașinile poluante ar putea fi mărite: „Degeaba investim, dacă înmatriculările la cele vechi sunt la liber”

Daiana Toma-Cioran - dec. 9, 2021
În țara noastră sunt înmatriculate mai multe mașini second hand, în comparație cu cele noi, ...
taxe impozit majorări Ministrul Mediului

Va fi realizată o piață tradițională și în localitatea Bogdan Vodă

Daiana Toma-Cioran - dec. 9, 2021
În ședința de ieri, aleșii județeni au acordat vot favorabil hotărârii prin care Consiliul ...
Consiliul Județean Maramureș CJMM 2021

Gheorghe Șimon, deputat PSD: „Pensiile speciale, minciuna preferată a USR-iștilor”

Daiana Toma-Cioran - dec. 8, 2021
Pensiile speciale, tema preferată a USR-iștilor! În frunte cu Cioloș, aceștia își închipuie că ...
Deputat Maramureș Gheorghe Șimon Putere

În 2022 bugetarii vor primi din nou vouchere de vacanță

Daiana Toma-Cioran - dec. 3, 2021
Proiectul de Ordonanță de Urgență pentru acordarea de vouchere a fost pus în dezbatere publică. ...
România 2022 vouchere bugetari

Guvernul vrea să adopte bugetul de stat pentru 2022 până pe 24 decembrie

Daiana Toma-Cioran - dec. 3, 2021
Prim-ministrul Nicolae Ciucă a declarat la începutul ședinței de Guvern, că bugetul de stat ...
Guvern premier pim-ministru Nicolae Ciuca

PNDR: Evaluarea cererilor de finanțare depuse în cadrul submăsurilor pentru instalarea tinerilor fermieri și dezvoltarea fermelor mici a fost finalizată

Petruța Gromucz - nov. 25, 2021
Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a anunțat finalizarea evaluării cererilor de ...
fermieri ferme finanțare cereri de finanțare

ONG-urile și instituțiile de învățământ pot aplica pentru granturi de până la 15.000 de dolari în cadrul Programului anual de finanțări al Ambasadei SUA la București!

Petruța Gromucz - nov. 23, 2021
Ambasada Statelor Unite ale Americii la București, Biroul de Diplomație Publică, a anunțat ...
fonduri instituții de învățământ ONG granturi

A fost semnat contractul pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate a obiectivului de investiții ”Variantă de ocolire Baia Mare”

Petruța Gromucz - nov. 19, 2021
A fost semnat contractul pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate a obiectivului de ...
varianta ocolitoare studiu de fezabilitate drumuri CJMM

Vor fi operate zboruri externe regulate de pe Aeroportul Internațional Maramureș

Petruța Gromucz - nov. 17, 2021
Potrivit unui comunicat publicat de președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, ...
zboruri externe Maramureș aeroport noi zboruri

Peste 105 milioane de lei pentru servicii socio-educaționale, modernizarea infrastructurii rutiere și sprijinirea mediului de afaceri, prin POR

Petruța Gromucz - nov. 16, 2021
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a anunțat semnarea a 25 de noi ...
POR finanțare dezvoltare contracte de finanțare

POIM: Finanțare în valoare de 18 milioane de lei pentru Spitalul Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș”

Petruța Gromucz - nov. 15, 2021
Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a transmis în acest weekend semnarea a 37 noi ...
Baia Mare finanțare Spitalul Județean ,,Dr. Constantin Opriș” MIPE

Au fost aprobate primele documente pentru demararea PNRR. România va beneficia de prefinanțarea de 3,8 miliarde de euro până la finalul anului

Petruța Gromucz - nov. 12, 2021
Guvernul a adoptat în 10 noiembrie 2021, două memorandumuri prin carea mandatat Ministerul ...
PNRR România memorandum Guvern

Expoziție itinerantă ,,Din zestrea Maramureșului”, la Craiova

Petruța Gromucz - nov. 11, 2021
Vineri, 12 noiembrie 2021, ora 11:00, Consiliul Județean Maramureș prin Muzeul Județean de ...
expoziție Maramureș tradiție muzeu

Au fost semnate noi contracte de finanțare pentru achiziția de echipamente medicale și de protecție destinate elevilor și personalului medical

Petruța Gromucz - nov. 10, 2021
Autoritatea de Management pentru POIM 2014-2020 a asigurat semnarea a 3 noi contracte de ...
contracte de finanțare finanțare management echipamente de protecție

O nouă rundă pentru Rabla pentru Electrocasnice și lansarea a 3 noi programe: instalarea de panouri fotovoltaice și staţii de încărcare pentru maşinile electrice și un program dedicat construcției pistelor de biciclete

Petruța Gromucz - nov. 8, 2021
Ministrul mediului, apelor și pădurilor, Barna Tánczos, a anunțat la la sfârșitul săptămânii ...
Rabla electrocasnice sesiune nouă fonduri

Un nou liberal demisionează din grupul parlamentar al PNL acuzând „distrugerea PNL de către cei care au confiscat partidul”

Daiana Toma-Cioran - oct. 29, 2021
După ce fostul președinte PNL, Ludovic Orban, și-a anunțat demisia din grupul parlamentar PNL și ...
politică Partidul Național Liberal PNL demisii

S-a redeschis Centrul de vaccinare de la Caspev Baia Mare. Unde se mai pot vaccina băimărenii?

Daiana Toma-Cioran - oct. 29, 2021
Centrul de vaccinare de la Caspev (strada Săsarului numărul 3) s-a redeschis, aici, băimărenii ...
Baia Mare Maramureș Cătălin Cherecheș Centre de vaccinare

PNRR, aprobat de Consiliul UE! România urmează să primească o prefinanțare de 3,8 miliarde de euro

Petruța Gromucz - oct. 29, 2021
Miniștrii economiei și finanțelor au anunțat ieri, 28 octombrie 2021, aprobarea evaluării ...
PNRR Consiliul UE prefinanțare plan național