Innovation Norway a anunțat desfășurarea unui nou eveniment. Acesta va fi dedicat oportunităților verzi, iar scopul principal al evenimentului este oferirea de informații necesare pentru finanțarea proiectelor solicitanților, dar și oferirea de sprijin în găsirea unui partener.
Există deja oportunități ecologice pentru finanțare. În primăvara acestui an, există deja programe deschise pe diferite domenii, precum:
- Hidroenergie – aici, beneficiarii eligibili vor fi entitățile private, publice, comerciale, necomerciale și ONG-urile. Finanțarea acordată va fi cuprinsă între 200.000 și 2.000.000 de euro, iar termenul limită de depunere a aplicațiilor este 31 mai 2021. Finanțatorul acestui program este INNovation Norway, iar bugetul proiectului este de 7.200.000 euro. Obiectivul programului este obținerea unei energii mai puțin consumatoare de carbon și o siguranță sporită a aprovizionării. „Programul energetic în România” va contribui la obiectivele generale ale Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021, respectiv la reducerea disparităților economice și sociale în Spațiul Economic European (SEE) și consolidarea relațiilor bilaterale. Programul urmărește să stimuleze și să se dezvolte pe termen lung cooperarea dintre Islanda, Liechtenstein, Norvegia și România. Pentru mai multe informații despre acest program, consultați ghidul solicitantului.
- Inovare în domeniul industriei verzi - (granturi Norvegiene) în Bulgaria, cu termen limită pentru 24 iunie
- Electrificarea gospodăriilor – orice entitate privată sau publică, comercială sau necomercială sau organizații neguvernamentale pot deveni beneficiari în cadrul acestui program. Finanțarea acordată este cuprinsă între 200.000 și 2.000.000 euro, bugetul programului fiind de 5.000.000 euro. Programul este finanțat prin Mecanismul Financiar SEE 2014-2021. Termenul limită de depunere este 30 iunie 2021, ora 14.00. Obiectivul programului este „Energie mai puțin consumatoare de carbon și securitate sporită a aprovizionării”. Programul urmărește să stimuleze și să dezvolte pe termen lung cooperarea dintre Islanda, Liechtenstein, Norvegia (statele donatoare) și România (statul beneficiar). Pentru mai multe informații despre acest program, consultați ghidul solicitantului.
- Alte surse de energie regenerabilă – beneficiari pot deveni entitățile private sau publice, comerciale sau necomerciale sau organizațiile neguvernamentale, înființate ca persoane juridice în România. Finanțarea acordată va fi cuprinsă între 200.000 si 2.000.000 euro, bugetul programului fiind de 4.608.100 euro. Programul este finanțat de Innovation Norway. Programul „Energie în România” va contribui la obiectivele generale ale Granturilor SEE și ale Norvegiei 2014‐2021, respectiv la reducerea disparităților economice și sociale în Spațiul Economic European (SEE) și la consolidarea relațiilor bilaterale între statele SEE, AELS și SEE și statele beneficiare ale granturilor SEE și Norvegia. Obiectivul programului este „Mai puțină energie consumatoare de carbon și creșterea siguranței aprovizionării”. Programul urmărește să stimuleze și să dezvolte cooperarea pe termen lung între Islanda, Liechtenstein, Norvegia și România. Termenul limită pentru depunerea dosarelor, este 8 septembrie 2021. Pentru mai multe informații despre acest program, consultați ghidul solicitantului.
De asemenea, următoarele oportunități sunt previzionate a fi lansate în luna mai:
- Energie geotermală în România (granturi SEE)
- Cercetare și Dezvoltare în România (granturi SEE)
- Inovarea industriei verzi în România (granturi SEE)
- Sprijin pentru start-up-uri din România (granturi SEE) și Bulgaria (granturi Norvegiene)
Evenimentul va fi desfășurat pe două zile: 19 mai și 20 mai 2021. În prima zi, participanții vor primi informații despre oportunitățile de finanțare pentru apelurile deschise în țara noastră și în Bulgaria, iar în ziua a doua, va fi vorba despre cooperare bilateral și marketing. Acest eveniment are două părți cu două linkuri separate pentru participanți:
- Eveniment live pentru echipe pentru seminarii web în ziua 1 și ziua 2
- B2Match pentru ziua 2
La evenimente pot participa întreprinderile române și bulgare, IMM-uri, start-up-uri, autorități publice, ONG-uri și alte persoane juridice, precum și potențiali parteneri din Norvegia și Islanda, întreprinderi, instituții de cercetare, dezvoltare și inovare, ONG-uri și orice alt actor interesat de oportunități ecologice.
Înscrierile se pot face pe link-ul https://green-opportunities-with-eea.b2match.io/signup până la data de 20 mai 2021.