duminică, 04 decembrie
Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș: „Proiectul ‹‹Open Up to Europe›› pune Maramureșul pe harta turistică internațională”
De Daiana Toma-Cioran - luni, 10 mai în categoria Administrație
299

Distribuie pe rețelele de socializare

Astăzi, 10 mai 2021, a avut loc o conferință de presă susținută de președintele Consiliului Județean Maramureș. Acesta a vorbit despre proiectele de hotărâre de pe ordinea de zi și proiectul de pe ordinea de zi suplimentară. 

Vă voi prezenta pe scurt proiectele de hotărâre pe care le vom adopta astăzi, în cadrul ședinței Consiliului Județean, pe care le voi supune voturilor consilierilor, care cred și sper că vor fi aprobate (...)Avem un număr de cinci proiecte de hotărâri pe ordinea de zi plus un proiect pe ordinea de zi suplimentară”, a spus președintele CJMM conferința. 

Primul proiect de hotărâre privește alocarea unei sume din fondul de rezervă bugetară pentru proiectul „Open Up to Europe”. Cofinanțarea acestui proiect ajunge la 18.500 de euro.

Primul proiect de hotărâre este proiect de hotărâre privind alocarea unei sume din fondul de rezervă bugetară, la dispoziția Consiliului Județean prevăzut în bugetul județului Maramureș pe anul 2021. Este vorba de utilizarea sumei de 90.750 de lei pentru finanțarea diferitelor acțiuni cu privire la proiectul ‹‹Open Up to Europe›› (...) Anterior am aprobat acordul de colaborare cu o organizație europeană pentru promovarea județului Maramureș ca destinație turistică, iar acum alocăm cofinațarea pe care o avem la acest proiect, adică 18.500 de euro. Este un proiect benefic pe care îl văd ca fiind o colaborare care pune Maramureșul pe harta turistică internațională”, a declarat Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș.

Al doilea proiect de hotărâre de pe ordinea de zi privește repartizarea pe destinații a sumei prevăzute în bugetul județului Maramureș pentru finanțarea nerambursabilă a activităților non-profit de interes general din domeniul sportului. Pentru echipele de prim eșalon s-au alocat 3 milioane de lei, iar pentru ghidul de finanțare 800 mii de lei, cu probabilitatea de a se suplimenta suma la 1,2-1,3 milioane de lei.

Proiectul numărul 2 pe ordinea de zi privește repartizarea pe destinații a sumei prevăzute în bugetul județului Maramureș pentru finanțarea nerambursabilă a activităților  non-profit de interes general din domeniul sportului. Acum, o să aprobăm practic destinațiile pe care vor fi alocați cei 4 milioane de lei, și anume pe prim eșalon și pe ghid de finanțare. În cursul zilei de mâine vom publica calendarul cu privire la aplicațile de finanțare pe ghid. Pentru echipele de prim eșalon se face alocare directă conform Hotărârilor de Consiliul Județean propunerilor venite din partea Comisiei de Tineret și Sport a CJ. Drept urmare, am discutat în Comisia de Sport  astăzi, cu consilierii județeni alocarea sumei de 800 mii de lei pe ghid și peste 3 milioane de lei pe prim eșalon. Vreau să fac precizarea că propunerea mea pentru consilierii județeni a fost ca la rectificarea bugetară să suplimentăm sumele pentru ghid, adică să se ajungă la 1,2-1,3 milioane de lei, astfel să acopere toate ramurile sportive pentru că sunt foarte multe care produc performanță în județ”, a afirmat Ionel Bogdan.

Proiectele 3 și 4 de pe ordinea de zi fac referire la alocarea sumelor de bani pentru echipele care au despus cererea de finațare.

Proiectul număr 3 și proiectul numărul 4 de pe ordinea de zi sunt proiecte de hotărâre care privesc alocarea sumelor de bani pentru prim  eșalon pentru cererile pe care le avem până acum. În Comisia de Tineret și Sport s-au propus sumele păentru aceste echipe, în conformitate cu cererile făcute. Astfel:

  • Grup Sportiv Municipal  Baia Mare, echipa de Rugby CSM știința Baia Mare- 2,5 milioane de lei pentru anul 2021
  • Grup Sportiv Știința Explorări Baia Mare (volei)- 700 mii de lei” , a adăugat președintele Consiliului Județean Maramureș.

Pe ordinea de zi suplimentară este un singur proiect de hotărâre. Acesta privește finanțarea cu 200 mii de lei a organizării „Raliul României” în județ. 

Pe ordinea de zi suplimentară avem un proiect extrem de important, consider eu. După mulți ani de zile readucem în județ ‹‹Raliul României››, adică vom organiza o etapă a campionatului României de raliu. Aici facem un acord de parteneriat cu Clubul Sportiv XPO Racing astfel încât să se poată organiza acest raliu la sfârșitul lunii mai. Sunt deja înscrise 120 de echipaje care vor da startul în Maramureș la cea de a patra etapă din campionatul de raliu național, asta însemnă cel puțin 1000 de oameni care vor sosi în Maramureș (...) Acesta este un lucru extrem de benefic, atât pentru municipiul Baia Mare, cât și pentru județ, mai ales pentru HoReCa. Drept urmare, propunem acest parteneriat și vom finanța cu 200 de mii de lei organizarea acestei competiții, a mai spus Ionel Bogdan.”

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri

Bugetul pentru etapa a treia din programul Rabla pentru electrocasnice s-a epuizat în mai puțin de un minut

Daiana Toma-Cioran - dec. 10, 2021
Bugetul alocat pentru a treia etapă a programului „Rabla pentru Electrocasnice”, sesiunea de ...
economie România 2021 Rabla

Președintele României, Klaus Iohannis: „Autorităților nu le este ușor să adopte măsuri care restrâng exercițiul unor drepturi și libertăți fundamentale”

Daiana Toma-Cioran - dec. 10, 2021
Autorităților nu le este niciodată ușor să adopte măsuri care restrâng exercițiul unor drepturi ...
pandemie Covid-19 Sars-CoV-2 măsuri

Taxele pentru mașinile poluante ar putea fi mărite: „Degeaba investim, dacă înmatriculările la cele vechi sunt la liber”

Daiana Toma-Cioran - dec. 9, 2021
În țara noastră sunt înmatriculate mai multe mașini second hand, în comparație cu cele noi, ...
taxe impozit majorări Ministrul Mediului

Va fi realizată o piață tradițională și în localitatea Bogdan Vodă

Daiana Toma-Cioran - dec. 9, 2021
În ședința de ieri, aleșii județeni au acordat vot favorabil hotărârii prin care Consiliul ...
Consiliul Județean Maramureș CJMM 2021

Gheorghe Șimon, deputat PSD: „Pensiile speciale, minciuna preferată a USR-iștilor”

Daiana Toma-Cioran - dec. 8, 2021
Pensiile speciale, tema preferată a USR-iștilor! În frunte cu Cioloș, aceștia își închipuie că ...
Deputat Maramureș Gheorghe Șimon Putere

În 2022 bugetarii vor primi din nou vouchere de vacanță

Daiana Toma-Cioran - dec. 3, 2021
Proiectul de Ordonanță de Urgență pentru acordarea de vouchere a fost pus în dezbatere publică. ...
România 2022 vouchere bugetari

Guvernul vrea să adopte bugetul de stat pentru 2022 până pe 24 decembrie

Daiana Toma-Cioran - dec. 3, 2021
Prim-ministrul Nicolae Ciucă a declarat la începutul ședinței de Guvern, că bugetul de stat ...
Guvern premier pim-ministru Nicolae Ciuca

PNDR: Evaluarea cererilor de finanțare depuse în cadrul submăsurilor pentru instalarea tinerilor fermieri și dezvoltarea fermelor mici a fost finalizată

Petruța Gromucz - nov. 25, 2021
Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a anunțat finalizarea evaluării cererilor de ...
fermieri ferme finanțare cereri de finanțare

ONG-urile și instituțiile de învățământ pot aplica pentru granturi de până la 15.000 de dolari în cadrul Programului anual de finanțări al Ambasadei SUA la București!

Petruța Gromucz - nov. 23, 2021
Ambasada Statelor Unite ale Americii la București, Biroul de Diplomație Publică, a anunțat ...
fonduri instituții de învățământ ONG granturi

A fost semnat contractul pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate a obiectivului de investiții ”Variantă de ocolire Baia Mare”

Petruța Gromucz - nov. 19, 2021
A fost semnat contractul pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate a obiectivului de ...
varianta ocolitoare studiu de fezabilitate drumuri CJMM

Vor fi operate zboruri externe regulate de pe Aeroportul Internațional Maramureș

Petruța Gromucz - nov. 17, 2021
Potrivit unui comunicat publicat de președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, ...
zboruri externe Maramureș aeroport noi zboruri

Peste 105 milioane de lei pentru servicii socio-educaționale, modernizarea infrastructurii rutiere și sprijinirea mediului de afaceri, prin POR

Petruța Gromucz - nov. 16, 2021
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a anunțat semnarea a 25 de noi ...
POR finanțare dezvoltare contracte de finanțare

POIM: Finanțare în valoare de 18 milioane de lei pentru Spitalul Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș”

Petruța Gromucz - nov. 15, 2021
Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a transmis în acest weekend semnarea a 37 noi ...
Baia Mare finanțare Spitalul Județean ,,Dr. Constantin Opriș” MIPE

Au fost aprobate primele documente pentru demararea PNRR. România va beneficia de prefinanțarea de 3,8 miliarde de euro până la finalul anului

Petruța Gromucz - nov. 12, 2021
Guvernul a adoptat în 10 noiembrie 2021, două memorandumuri prin carea mandatat Ministerul ...
PNRR România memorandum Guvern

Expoziție itinerantă ,,Din zestrea Maramureșului”, la Craiova

Petruța Gromucz - nov. 11, 2021
Vineri, 12 noiembrie 2021, ora 11:00, Consiliul Județean Maramureș prin Muzeul Județean de ...
expoziție Maramureș tradiție muzeu

Au fost semnate noi contracte de finanțare pentru achiziția de echipamente medicale și de protecție destinate elevilor și personalului medical

Petruța Gromucz - nov. 10, 2021
Autoritatea de Management pentru POIM 2014-2020 a asigurat semnarea a 3 noi contracte de ...
contracte de finanțare finanțare management echipamente de protecție

O nouă rundă pentru Rabla pentru Electrocasnice și lansarea a 3 noi programe: instalarea de panouri fotovoltaice și staţii de încărcare pentru maşinile electrice și un program dedicat construcției pistelor de biciclete

Petruța Gromucz - nov. 8, 2021
Ministrul mediului, apelor și pădurilor, Barna Tánczos, a anunțat la la sfârșitul săptămânii ...
Rabla electrocasnice sesiune nouă fonduri

Un nou liberal demisionează din grupul parlamentar al PNL acuzând „distrugerea PNL de către cei care au confiscat partidul”

Daiana Toma-Cioran - oct. 29, 2021
După ce fostul președinte PNL, Ludovic Orban, și-a anunțat demisia din grupul parlamentar PNL și ...
politică Partidul Național Liberal PNL demisii

S-a redeschis Centrul de vaccinare de la Caspev Baia Mare. Unde se mai pot vaccina băimărenii?

Daiana Toma-Cioran - oct. 29, 2021
Centrul de vaccinare de la Caspev (strada Săsarului numărul 3) s-a redeschis, aici, băimărenii ...
Baia Mare Maramureș Cătălin Cherecheș Centre de vaccinare

PNRR, aprobat de Consiliul UE! România urmează să primească o prefinanțare de 3,8 miliarde de euro

Petruța Gromucz - oct. 29, 2021
Miniștrii economiei și finanțelor au anunțat ieri, 28 octombrie 2021, aprobarea evaluării ...
PNRR Consiliul UE prefinanțare plan național