duminică, 25 octombrie
Caravana TIFF Baia Mare-4/6 septembrie
De Mihai Popan - vineri, 04 septembrie în categoria Evenimente
61

Distribuie pe rețelele de socializare

Caravana TIFF are loc în această săptămână în Baia Mare, începând cu data de 4 septembrie 2020. De vineri până duminică, vor fi proiectate în Piața Libertății trei filme de succes, începând cu ora 20:30.

În data de 4 septembrie se proiectează filmul ,,El Reino”, care presepune acțiunea de menținere a puterii de către un politician corupt și întoarcerea împotriva sa a partidului din care făcea parte. La decernarea celor ,,33 de premii Goya”, filmul a câștigat 7 premii, inclusiv cel mai bun regizor, cel mai bun actor și cel mai bun scenariu original.

Sâmbătă va fi proiectat filmul ,,Urma”, care ilustrează viața unui pianist celebru dat dispărut, iar familia sa anunță poliția. În urma investigației sunt scoase la iveală destinul nefast al artistului dar și relațiile bizare cu familia.

În ultima zi a săptămânii este proiectat filmul ,,The County”, care relatează viața unei crescătoare de vaci și relațiile constrânse dintre aceasta și autoritățiile locale.

Toate cele trei filme vor începe la ora 20:30, iar intrarea este liberă.

Coordonatorul de proiect pe Baia Mare al Caravanei TIFF, Andrei Jakab, a declarat pentru 24mm:

 

M.P.: Când a fost înființată Caravana TIFF?

A.J.: ,,Caravana TIFF a luat naștere în 2010, fiind cea de a 11-a ediție și ne bucurăm că am ajuns atât de departe. De-a lungul timpului am fost în zeci de orașe din România.”

 

M.P.: De către cine a fost înființată Caravana TIFF?

A.J.: ,,Caravana TIFF a plecat de la Festivalul Internațional de Film din Transilvania, care are loc în Cluj, iar anul viitor se află la cea de a 20-a ediție și a fost înființată de către Asociația Promovării Filmului Românesc și Asociația Film și Cultură Urbană, care sunt co-organizatori la TIFF. A plecat din ideea de a aduce cât mai multe filme din cadrul festivalului TIFF în cât mai multe colțuri ale țării.”

 

M.P.: Când a avut loc prima ediție?

A.J.: ,,Prima ediție a avut loc în 2010 și printre primele orașe se numărau Iași, Timișoara, Oradea și Brașov, iar după această ediție am ajuns și în alte orașe din România, adaptându-ne publicului.” 


M.P.: Cum se desfășoară activitățile Caravanei TIFF?

A.J.: ,,Selectăm unele din cele mai apreciate filme din cadrul TIFF-ului, fie ele producți românești sau străine și încercăm să aducem filme cât mai diferite în fața publicului, în funcție de zonă. Filmele se proiectează de cele mai multe ori pe un ecran gonflabil, câte un film pe seară timp de cel puțin două seri la rând în fiecare oraș.”


M.P: Caravana TIFF din anul acesta va prezenta vreo noutate?

A.J.: ,,Anul acesta a fost o provocare pentru noi și pentru tot mediul cultural de a organiza evenimente de genul acesta, iar de la prima ediție a Caravanei TIFF se promovează consumul de cultură în aer liber. Însă anul acesta a fost o organizare diferită din cauza restricțiilor impuse de noul virus, dar încercăm să ne adaptăm situației, iar publicul la rândul lui înțelege aceste aspecte.”

 

M.P.: Care sunt regulile impuse în cadrul desfășurării Caravanei TIFF?

A.J.: ,,Având în vedere că majoritatea proiecțiilor noaste sunt cu intrare liberă, iar de obicei perimetrul nu era îngrădit, de data asta va trebui să îngrădim fiecare locație și să observăm atent numărul participanților. La intrarea în locație se va face termoscanarea pentru verificarea temperaturii, care va trebui să fie sub 37,3 grade, iar scaunele sunt așezate la odistanță de 1,5 m fiecare.”

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri