luni, 26 octombrie
Dispute între Turcia și Grecia
De Roberta-Ioana Vântu - vineri, 04 septembrie în categoria Actualități
35

Distribuie pe rețelele de socializare

Între cele două țări s-au creat dispute încă de săptămâna trecută, când premierul grec, Kyriakos Mitsotakis, a declarat că Guvernul vrea să depună un proiect de lege pentru extinderea apelor teritoriale ale Greciei în Marea Ionică.

Turcia nu dorește o extindere și în Marea Egee, astfel, după aflarea acestui anunț, Mevlut Cavusoglu a declarat că „Grecia face ce dorește acolo unde are dreptul să facă asta. Nu avem nimic cu asta. Totuși, nu își pot extinde granițele până la 12 mile în Marea Egee”.

În urma unei discuții cu liderii Turciei și Greciei, șeful NATO, Jens Stoltenberg, a anunțat că cele două țări vor avea niște „discuții tehnice” pentru a evita orice formă de ciocniri militare și accidente în regiune. 

Speranțele în găsirea soluției au fost ruinate de către un oficial grec, care a declarat că anunțul făcut de NATO „nu corespunde cu realitatea” și „demontarea tensiunilor din regiune va fi posibilă atunci când navele turcești vor fi retrase în totalitate de pe platforma continentală greacă”.

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri