marți, 27 octombrie
Începerea noului an universitar, o dilemă pentru ANOSR
De Diana Florian - vineri, 04 septembrie în categoria Educație și învățământ
18

Distribuie pe rețelele de socializare

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) propune ca hotărârile cu privință la desfășurarea noului an universitar, 2020-2021, să se publice cu cel puțin 14 zile înainte de începerea anului. Studenții reprezentanți și organizațiile studențești implicate se vor consulta cu privire la aceste aspecte. 

ANOSR este de părere că Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Sănătății, nu au fost transparenți și nu și-au fundamentat deciziile în ceea ce privește Ghidul de norme specifice învățământului superior, în contextul pandemiei. În cazul acesta, universitățile trebuie să fie responsabile, pentru ca studenții să studieze într-un mediu cât mai „educațional predictibil, coerent și sigur”. 

„Fără o consultare a studenților din partea tuturor autorităților și instituțiilor competente, măsurile pot fi deconectate de la problemele pe care și le pun studenții la începutul anului, de așteptările sau nevoile lor. Avem speranța că universitățile vor analiza realist și în ansamblu măsurile posibile astfel încât să asigure condițiile optime pentru desfășurarea adecvată a actului educațional, să pregătească preventiv activitățile online mai mult ca posibile în multe centre universitare şi dă studenților predictibilitatea întregului proces”, a declarat Horia-Șerban Onișa, președintele ANOSR, potrivit Agerpres. 

S-a sesizat și absența unor indicații cu privire la situația studenților cazați în campusurile universitare din cămine. ANOSR observă că nu s-a pus problema unei posibile infectări cu virusul SARS-CoV-2 în cadrul clădirii. Ei susțin că în cazul apariției a cel puțin 3 cazuri de infectare, se va lua în vedere suspendarea în primul rând a clădirii căminului, iar apoi a întregii instituții. 

"Solicităm identificarea de urgență a unor soluții concrete și viabile prin care învățământul cu participare mixtă, fizic și online simultan, ar putea fi implementat, astfel încât accesul la actul didactic să rămână unul echitabil și incluziv” comunică ANOSR, potrivit Agerpres. 

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri