miercuri, 28 octombrie
Universitatea Babeș-Bolyai, specializări noi și locuri bugetare pentru a doua sesiune de admiteri
De Diana Florian - vineri, 04 septembrie în categoria Educație și învățământ
26

Distribuie pe rețelele de socializare

Luni, 7 septembrie, la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, va începe cea de-a doua sesiune de admitere pentru absolvenții de liceu care candidează la statutul de student. Absolvenții de facultate, care vor să se urmeze programele de master, se pot înscrie și ei. 

Universitatea Babeș-Bolyai, a arătat printr-un comunicat de presă, că de anul acesta vor include o specializare nouă: 

„Sesiunea de toamnă a admiterii la UBB vine cu specializări noi atât la nivelul studiilor de licență, cât și la nivelul masteratelor, unele dintre cele mai așteptate programe noi fiind cele de masterat didactic, care vor fi predate în limbile română, maghiară și germană și se adresează absolvenților de licență ce doresc să se orienteze spre o carieră didactică, dar și cadrelor didactice din învățământul preuniversitar". 

În sesiunea din iulie 2020, peste 24.000 de candidați s-au înscris la UBB. Astfel, numărul locurilor bugetate rămase pentru cea de-a doua sesiune este sub 500 la nivel licență, și aproximativ 650 la nivel master. 

Pentru anul universitar 2020-2021, în cadrul celor 236 de programe de studiu pentru studiile universitare la nivel de licență, UBB a oferit 4.976 de locuri bugetate destinate absolvenților de liceu, peste 10.000 de locuri cu taxă și 2.550 de locuri pentru cei ce optează pentru învățământul la distanță și învățământul cu frecvență redusă. 

La master, pentru anul universitar 2020-2021, s-au pus la bătaie 3.573 de locuri la buget și 6.158 de locuri la taxă, în cadrul celor 228 de programe de master. 

Sesiunea de admiteri din toamnă, va fi în perioada 7-16 septembrie 2020 , iar înscrierea se va face exclusiv pe platforma: 

https://academicinfo.ubbcluj.ro/admitere/.

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri