sâmbătă, 24 octombrie
PSD a depus moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban
De Petruța Gromucz - marți, 18 august în categoria Politică
10

Distribuie pe rețelele de socializare

Astăzi s-a depus moţiunea de cenzură împotriva Guvernului. Liderul PSD susține că este cel mai dezastruos Guvern avut de țara noastră în ultimii 30 de ani.

Textul moţiunii de cenzură a PSD este intitulată “Guvernul PNL de la pandemie la pande-mită” și susține faptul că reprezentanții guvernului au încălcat toate regulile impuse cetăţenilor în contextul pandemiei cu noul coronavirus.

Nici Iohannis și nici Ludovic Orban nu au scăpat de moțiune: “o naţiune întreagă l-a văzut pe şeful statului român, Klaus Iohannis, stând impasibil, fără mască, la reuniunile de la Bruxelles, într-un contrast jenant cu ceilalţi lideri politici europeni care se conformaseră regulilor de protecţie”.

“O naţiune întreagă l-a văzut pe şeful Executivului, Ludovic Orban fără mască, fără distanţare, fumând trabuc la un pahar de whisky, în clădirea Guvernului, după ce tocmai instituise pentru populaţie obligaţia de a purta mască în spaţii închise!”, adaugă moţiunea depusă astăzi.

Documentul este semnat de 205 parlamentari. Moţiunea va fi citită joi, 20 august, ora 12.00, în plenurile reunite, iar data votului urmând să fie stabilită ulterior.

PRO România şi ALDE au anunţat că susţin la vot demersul social-democraţilor. PSD are în prezent 210 voturi la care mai punem 21 de parlamentari PRO România, în total 231 de voturi. La acestea se adaugă alţi 20 de parlamentari neafiliaţi, rezultând un număr suficient pentru a trece moţiunea de cenzură. Iohannis este cel care va decide viitoarea nominalizare a unui premier.

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri