duminică, 25 octombrie
Bucuria noului an școlar, înlocuită cu norme de siguranță
De Petruța Gromucz - vineri, 04 septembrie în categoria Editoriale
14

Distribuie pe rețelele de socializare

Acest an ne oferă un început de școală foarte diferit. Dacă în anii precedenți am avut parte de revederi pline de emoție, serbări de început de an și îmbrățișări, anul acesta, regulile impuse de autorități nu ne mai dau ocazia să ne bucurăm de aceste lucruri.  

Totul se va desfășura în condiții stricte, pentru protejarea copiilor, profesorilor și a celor din jur.  Pentru fiecare este o situație nouă și nedorită, dar este nevoie de adaptare, pentru ca atât noi și cei cu care interacționăm, să fie în siguranță.

Bucuria primului clopoțel nu va mai fi retrăită precum în anii precedenți, când copiii legau noi prietenii sau își reîntâlneau vechii prieteni de joacă. Jocurile din pauze nu vor mai exista, deoarece distanțarea socială este una din regulile de aur, iar în cele 5 minute de pauză care vor fi puse la dispoziția elevilor, alergarea pe holuri sau discuțiile despre vara ce a trecut vor fi imposibile. 

Nici uniforma nu va mai fi ce a fost, masca va reprezenta o necesitate pentru fiecare elev,  iar regulile de distanțare socială și protecție vor fi noul abecedar. 

E un început de an greu, dar dacă regulile vor fi respectate cu sfințenie, poate anul ce vine ne va readuce bucuria pauzelor de masă, a șotronului sau a vechiului joc de leapșa. 

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri