luni, 19 octombrie
România poate câștiga 50 de miliarde de euro și 1 milion de locuri de muncă
De Petruța Gromucz - vineri, 04 septembrie în categoria Administrație
28

Distribuie pe rețelele de socializare

Economia României ar putea crește cu 50 de miliarde de euro până în anul 2030,  prin concentrarea pe digitalizare. Economia digitală ar putea reprezenta peste 10 ani, cel puțin 20% din PIB-ul țării. Acest lucru este demonstrat de un studiu realizat de compania Frames. În ultimul timp, digitalizarea este tot mai des întâlnită, iar același studiu arată că în anul 2016, economia digitală reprezenta 6,9% din PIB, echivalentul a 12 miliarde de euro.

În ultimii 20 de ani, economia a crescut semnificativ prin exporturi, investiții străine sau muncă ieftină. Acest lucru poate reprezenta un dezavantaj pentru țara noastră, dacă modelul de dezvoltare rămâne același. Deoarece forța de muncă este într-o continuă creștere, iar piața resurselor umane este în plină criză, este necesară o reorientare economică. 

Între anii 2016 și 2019, economia digitală a României a crescut într-un ritm alert, de cinci ori mai repede decât principalele economii europene. Datorită  crizei economice din acest an, creată de pandemie, 30.000 de firme  românești care activează în domeniul tehnologic ar putea raporta afaceri similare cu cele a anului precedent. În 2021, economia ar putea crește din nou. Ar putea fi create 1 milion de locuri noi de muncă, dacă țara noastră ar implementa automatizarea și digitalizarea. 

Se estimează că în decursul a 10 ani, respectiv până în anul 2030, peste 60% din activitățile economice la nivel mondial vor fi automatizate.  

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri