joi, 22 octombrie
Guvernul susține sportul de performanță
De Petruța Gromucz - vineri, 04 septembrie în categoria Administrație
27

Distribuie pe rețelele de socializare

Guvernul a adoptat în ședința de ieri,  o Ordonanță de Urgență prin care oferă câte un voucher de 300 de lei copiilor care vor să facă sport de performanță. Anunțul a fost făcut de Ministrul Sportului, Ionuț Stroe.

Această Ordonanță are ca scop încurajarea și sprijinul copiilor care își doresc să facă sport de performanță. Numărul copiilor care fac sport este unul mult mai mic decât nevoia sportului românesc. Seniorii care practică sportul de performanță sunt mult mai numeroși decât copii care practică sport într-un mediu controlat și sigur. Voucherul poate acoperi cheltuielile primului echipament sau a minimelor condiții care trebuie îndeplinite pentru realizarea sportului de performanță.

Programul va începe odată cu publicarea Ordonanței de Urgență în Monitorul Oficial, în termen de 10 zile. Voucherul va fi nominal și netransmisibil și va putea fi emis o singură dată, având o valabilitate pe o perioadă de 6 luni. Pentru a putea fi primit, este necesară o solicitare la clubul de sport unde copilul este înscris. 

Pentru ultima jumătate a acestui an, este vizată alocarea unui număr de 30.000 de vouchere, cu disponibilitatea continuării și pentru anul viitor, dacă programul are succes.

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri