Curtea de Apel Cluj a admis sesizarea Comisiei de cercetare a averilor din cadrul aceleași instanțe, și a decis că primarul băimărean, Cătălin Cherecheș, trebuie să înapoieze la Stat suma de 2,7 milioane de lei, banii neputând fi justificați. Sentința nu este definitivă. În luna iulie a anului 2019, Agenția Națională de Integritate a găsit diferența nejustificată de 2,7 milioane de lei între averea dobândită și veniturile realizate de edil, în perioada 26 iunie 2012-31 decembrie 2017.
„Admite sesizarea formulată de CCA (Comisia de cercetare a averilor – n.r.) de pe lângă Curtea de Apel Cluj prin Ordonanţa nr. 2/2019, privind pe petenta ANI (Agenția Națională de Integritate – n.r.) în contradictoriu cu intimaţii CC (Cătălin Cherecheș – n.r.) şi SR (Statul Român – n.r.) prin MFP (Ministerul Finanțelor Publice – n.r.). Constată că dobândirea sumei de 2.685.708,318 lei nu are caracter justificat şi dispune obligarea intimatului CC la plata acestei sume în favoarea SR, prin MFP, în termen de 60 de zile de la rămânerea definitivă a sentinţei. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare, calea de atac urmând a fi depusă la Curtea de Apel Cluj, Secţia a III-a de contencios administrativ şi fiscal. Pronunţată în data de 09.04.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei”, se arată în decizia instanței.
Primarul Cătălin Cherecheș, nu este la prima abatere. În anul 2019, Agenția Națională de Integritate a sesizat Comisia de pe lângă CA Cluj și Parchetul Judecătoriei Baia Mare pentru fals în declarații. Dosarul a fost clasat de către Parchet în anul 2020. De asemenea, în anul 2012, ANI a fost sesizată cu privire la faimosul împrumut de la mama sa, fostul deputat Viorica Cherecheș, în valoare de 1,5 milioane de euro. Atunci, Agenția Națională de Integritate a decis că primarul băimărean nu a încălcat legislația.
Într-un dosar DNA, primarul Cătălin Cherecheș este acuzat că a primit șpagă de la mai mulți oameni de afaceri, pentru eliberarea unei autorizații de acces a autovehiculelor de mare tonaj pe raza orașului. Sumele sunt exorbitante, de 150.000 de dolari și 12.000 de lei. Comunicatul pus la dispoziție de Direcția Națională de Anticorupție arată că „Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Cluj au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților: CHERECHEȘ CĂTĂLIN, în calitate de deputat în Parlamentul României (până la data de 30.05.2011) și, ulterior, primar al Municipiului Baia Mare, pentru săvârșirea infracțiunilor de: luare de mită în formă continuată, efectuare de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția pe care o îndeplinește, fals în declarații în formă continuată, corupere a alegătorilor în formă continuată.”
Pe 26 aprilie 2016, primarul a fost arestat, dar a câștigat și așa alegerile din iunie 2016. Atunci, acesta a fost prins în flagrant cu suma de 25.000 de lei. După 5 ani, dosarul nu are un verdict, iar următorul termen de judecată este stabilit luna aceasta, pe data de 27.