miercuri, 21 octombrie
Guvernul a adoptat programul „Electric Up”
De Daiana Toma-Cioran - vineri, 04 septembrie în categoria Administrație
65

Distribuie pe rețelele de socializare

Guvernul a adoptat programul "Electric Up", prin care IMM-urile din domeniul HoReCa au posibilitatea să acceseze o finanţare nerambursabilă de până la 100.000 de euro pentru instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice şi a staţiilor de încărcare.

Domeniul HoReCa primește 100 de milioane de euro pentru panouri fotovoltaice

Această finanțare se va concretiza prin instalarea unor panouri fotovoltaice pentru producerea energiei electrice. Proiectul, denumit „Electric Up” a fost inițiat de Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri și oferă ajutor întreprinderilor mici și mijlocii, dar și persoanelor juridice române care au înscrise ca activitate principală sau secundară, una din activitățile din domeniul HoReCa. 

Programul beneficiază de o alocare de 100 de milioane de euro. Suma trebuie să acopere cheltuielile necesare instalării panourilor fotovoltaice cu o putere cuprinsă între 27 kWp și 100 kWp, necesară consumului propriu și livrarea surplusului în Sistemul Energetic Național. Stațiile de reîncărcare de 22 KW pentru vehicule electrice și electrice hibrid plug-in,  vor fi și ele beneficiare.

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri