marți, 20 octombrie
Rusia se implică în alegerile din SUA
De Roberta-Ioana Vântu - joi, 03 septembrie în categoria Actualități
27

Distribuie pe rețelele de socializare

În 2016, un grup ciberenetic rus s-a implicat în alegerile prezindențiale din SUA, folosindu-se de conturi de socializare și un site web independent, cu scopul de a viza alegătorii de stânga din Statele Unite ale Americii și Twitter. 

O organizație pseudo mass-media ce poartă denumirea de Peace Data, este organizația în jurul căreia a fost centrată operațiunea axată parțial pe politica SUA și tensiunile rasiale în perioada premergătoare alegeilor din 3 noiembrie.

Au fost create 13 conturi de Facebook în luna mai cu acest scop dar, au fost suspendate luni, 31 august pentru utilizarea de identități false și pentru alte reguli încălcate ale rețelei de socializare. Twitter a suspendat până acum cinci conturi care au legătură cu operațiunea.

Facebook a spus că investigația sa „a găsit legături cu persoane asociate cu activitatea anterioară a Agenției Ruse de Cercetare pe Internet”. 

Conturile de pe Facebook au fost suspendate înainte ca acestea să strângă un număr mare de urmăritori. Nathaniel Gleicher, șeful politicii de securitate cibernetică a Facebook, a declarat că doar 14 mii de urmăritori au avut câteva dintre conturi.

Agenții de la Graphika consideră că aproximativ 5% din articolele Peace Data au vizat direct alegerile din SUA și „această fațetă a operațiunii sugerează o încercare de a construi o audiență de stânga și de a p îndepărta de campania lui Biden”.

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri