duminică, 25 octombrie
Franța va aloca 100 de miliarde de euro pentru relansarea economiei țării
De Diana Florian - joi, 03 septembrie în categoria Economic
25

Distribuie pe rețelele de socializare

Guvernul francez dezvăluie în această seară, joi, 3 septembrie 2020, un plan de stimulare pentru a reduce impactul creat de criza pandemică. Planul de stimulare va fi în valoare de 100 de miliarde de euro, iar suma aceasta, în următorii doi ani, se va aloca subvențiilor, reducerilor de taxe și investiților publice. 

În special, planul prevede 35 de miliarde de euro pentru ca economia țării să se pună din nou pe picioare și să devină mai competitivă, 30 de miliarde de euro pentru energii prietenoase cu mediul și 25 de miliarde de euro pentru sprijinul locurilor de muncă, au susținut oficialii înainte de a se prezenta planul oficial care va avea loc astăzi seară. 

Franța alocă mai mulți bani publici economiei țării, ca procentaj din PIB, față de alte țări europene, având în vedere că planul statului este echivalent cu 4% din Produsul său Intern Brut. 

Sectorul transporturilor va primi un total de 11 miliarde de euro, din care 4,7 miliarde de euro se vor investi în rețelele de căi ferate, 4 miliarde de euro se vor folosi pentru ca energia clădirilor publice să fie cât mai eficientă și 2 miliarde de euro pentru locuințe. 

2 miliarde de euro se vor încasa în bugetul industriei hidrogenului, având în vedere că este un element crucial de la trecerea de la combustibili fosili. 

Un miliard de euro va fi oferit sub formă de ajutor pentru proiectele industriale și 600 milioane de euro, inclusiv, vor veni în ajutorul fermelor pentru a-și aduce uzinele din străinătate înapoi în Franța. 

În total se vor aloca 80 de miliarde de euro deficitului bugetar. Subvențiile de la UE vor beneficia de 40 de miliarde de euro, au declarat consultații oficiali de la Reuters. 

Până în 2022, președintele Emmanuel Macron, își spune speranța că acest plan va fi eficace pentru stimularea economică a țării. 

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri