Ministerul Muncii și Protecției Sociale și Ministerul Educației, au încheiat în această săptămână un parteneriat pentru dezvoltarea programului „A doua șansă”. Acest program are ca scop îmbunătățirea nivelului de educație a populației aflate în situații dificile de trai, și creșterea gradului de ocupare de pe piața muncii. Ministerul Muncii a stabilit că există 14.000 de persoane fără studii finalizate la nivel primar sau gimnazial, care nu au un loc de muncă și al căror venit este doar cel primit prin ajutorul social.
Raluca Turcan și Sorin Cîmpeanu au discutat în cadrul întâlnirii despre soluțiile cele mai eficiente pentru persoanele cu un venit mic, beneficiare ale venitului minim garantat și capabile să intre pe piața muncii.
„În urma campaniei naţionale de verificare a stabilirii şi a acordării ajutorului social şi pentru identificarea măsurilor de creştere a ocupării de către persoanele apte de muncă, derulată de Ministerul Muncii, a fost identificat un număr de 14.000 persoane fără studii finalizate la nivel primar sau gimnazial - persoane care nu au un loc de muncă şi al căror venit este doar cel din ajutorul social", informează un comunicat din partea oficialilor, conform Agerpress.
Prin programul „A doua șansă”, persoanele care se încadrează în condițiile impuse, vor putea beneficia de locuri și condiții prin care să poată să obțină o calificare, și ulterior șă poată fi angajați.
Prin acest parteneriat, cele două ministere își propun să îmbunătățească nivelul educației populației apte de muncă, aflate în situații de sărăcie și cu ajutor social. Se urmărește de asemenea și creșterea nivelului de ocupare a pieței muncii.