luni, 26 octombrie
Trump amenință cu tăierea fondurilor federale
De Roberta-Ioana Vântu - joi, 03 septembrie în categoria Actualități
39

Distribuie pe rețelele de socializare

Miercuri, președintele Donald Trump, a semnat o notă prin care amenință reducerea finanțării federale pentru orașele care nu respectă ordinea și legea. Orașele vizate sunt cele în care s-au ținut proteste masive cu izbucniri violente în ultimele luni, precum New York, Seattle, Portland și Washington.

Nota care a fost lansată de către Casa Albă afirmă că „Administrația mea nu va permite ca dolarii federali să finanțeze orașele care își permit să se deterioreze în zone fără lege”.

Memoriul îl instruiește pe procurorul general William Barr, să elaboreze o listă a „jurisdicțiilor anarhiste” care „permit violența și distrugerea proprietăților să persiste și refuză să întreprindă măsuri rezonabile” pentru restabilirea ordinii. De asemenea, îl instruiește și pe Russel Vought, directorul general  al Casei Albe, să emită în maxim 30 de zile îndrumări „șefilor de agenții cu privire la restricționarea eligibilității sai defavoeizarea în alt mod, în măsira masimă permisă de lege, a jurisdicțiilor anarhiste în primirea subvențiilor federale”.

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri