joi, 22 octombrie
Descoperire de gaze naturale făcută de Turcia în Marea Neagră
De Mihai Popan - joi, 03 septembrie în categoria Actualități
42

Distribuie pe rețelele de socializare

Descoperirea de gaze naturale a Turciei, de pe Marea Neagră facilitează acoperirea cu o treime a necesităților energetice ale țării. Este clasificată ca fiind ,,cea mai mare descoperire de gaze naturale” de pe teritoriul turcilor, din istorie. Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan anticipează că țara va deveni în curând un exportator de energie.

Ankara caracterizează descoperirea de gaze naturale drept un ,,miracol” care va ridica economia Turciei în viitorul apropiat. Anunțul făcut public în presa turcă a creat îndoieli cum ar fi, scoaterea celor 320 de miliarde metri cubi în totalitate sau dacă anunțul a fost publicat pentru ca Erdogan să-și recâștige susținerea.

Promisiunea făcută de Erdogan cu privire la distribuirea primelor gaze naturale la consumatorii turci, până în 2023, este privită cu scepticism. Unii dintre analiști sunt de părerea că extragerea gazelor naturale va dura decenii.

Descoperirea produce două aspecte, unul pozitiv și unul negativ. În primul rând oferă un impuls pozitiv noii economii a Turciei, iar în al doilea rând are potențialul de a declanșa rivalități cu statele vecine.

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri