luni, 26 octombrie
Tabletele pentru elevi nu vor fi livrate la timp
De Petruța Gromucz - joi, 03 septembrie în categoria Educație și învățământ
35

Distribuie pe rețelele de socializare

Guvernul României  a promis 750.000 de tablete, necesare pentru cursurile online. Cu două săptămâni înainte de începerea școlii, tabletele nu există. În Bucrești, 250.000 de tablete trebuiau să fie livrate până la data de 10 septembrie, potrivit caietului de sarcini întocmit de Ministerul Educației. Totuși, Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate, cel care este responsabil de cumpărarea tabletelor, susține că Ministerul a trimis mult prea târziu caietul de sarcini. Din cele 250.000 de tablete, doar 82.000 vor ajunge la data stabilită, restul fiind posibil să ajungă în școli abia pe 20 octombrie.

România se luptă cu o problema învățământului online, deoarece mulți părinți nu dispun de banii necesari achiziționării unei tablete, sau a unui număr mai mare de gadget-uri, în familiile în care școlarii sunt mai mulți. 

Chiar dacă promisiunea  inițială nu a fost respectată, Ludovic Orban mai lansează una, pe 31 august: Am alocat o sumă importantă, de 100 milioane de euro, pentru achiziţia de tablete. Se pot achiziţiona 500.000 de tablete cu aceşti bani prin care decontăm orice cheltuială a administraţiilor locale.„

Tabletele promise de Guvern rămân totuși blocate, o șansă existând doar pentru copiii din localitățile unde primăriile au început deja procedurile de achiziție.

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri