luni, 19 octombrie
Profesorii din Madrid, cozi interminabile pentru testarea Covid-19
De Petruța Gromucz - joi, 03 septembrie în categoria Actualități
40

Distribuie pe rețelele de socializare

Cadrele didactice din Madrid au acces la testare gratuită pentru SARS-CoV-2. Testarea trebuie făcută până luni, dar aceștia au fost anunțați cu doar câteva ore înainte de începerea testării. Acest lucru a generat formarea unor cozi uriașe în fața centrelor de testare. Din cauza aglomerației, unul dintre cele cinci centre a fost închis. Un număr de 100.000 de elevi și cadre didactice testate până la începerea școlii, acesta este planul autorităților din Madrid. Testarea va costa aproximativ un milion de euro,dar poate salva țara de o infectare în masă a populației. 

Spania a înregistrat un număr foarte mare de cazuri, iar tocmai de aceea, Pedro Sanchez, premierul socialist al țării, a pus la dispoziția regiunilor în ultima săptămână, un număr de 2.000 de militari care să ajute la urmărirea noilor cazuri de COVID-19.  Madrid a cerut până în momentul de față un număr de 150 de soldați. 

Un bilanț recent al Ministerului Sănătății arată că peste 23.000 de noi cazuri au fost înregistrate de vineri, și peste 462.000 de cazuri de la începutul pandemiei, până acum. De asemenea, a fost înregistrat și un număr de 29.000 de decese, de la începutul pandemiei.

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri