miercuri, 21 octombrie
Ministerul Educației și Cercetării parteneriat cu Google și Microsoft
De Daiana Toma-Cioran - joi, 03 septembrie în categoria Educație și învățământ
17

Distribuie pe rețelele de socializare

Google și Microsoft, în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării, pune în mod gratuit, la dispoziție platforme educaționale.

Principala preocupare a Ministerului Educației și Cercetării este de a asigura resurse tehnologice pentru educația digitală, în contextul desfășurării cursurilor în scenariile hibrid sau online, s-a concretizat în semnarea unui parteneriat cu Google și Microsoft.

Astfel, cadrele didactice și unitățile de învățământ au acces, în mod gratuit, la toate platformele educaționale dezvoltate de cele două companii, inclusiv la programele-suport și la resursele educaționale dezvoltate de acestea. Platformele G Suite for Education și Microsoft Office 365 A1 pot fi utilizate în procesul de predare, cu interfață în limba română.

„Microsoft România s-a implicat activ de mai mulți ani în dezvoltarea competenței digitale a sistemului nostru educațional, astfel că, în ultimele luni, am putut să ne implicăm rapid în a sprijini instituțiile educaționale pentru a continua școala online. (...) Prin acest parteneriat, oferim în mod gratuit și nelimitat, platforma Microsoft Office 365 pentru educație oricărei școli sau universități din România.

În ceea ce privește formarea profesorilor, am alocat, în ultimele luni, foarte multe resurse în acest sens: am organizat, împreună cu partenerii noștri, în medie, 2-3 webinarii pe zi, pentru cadrele didactice. Vom continua acest proces, pentru că dezvoltarea profesională a cadrelor didactice este extrem de importantă. Contați pe noi că vom sprijini, în continuare, sistemul educațional românesc.”, a declarat Marilena Ionașcu, director Educație Microsoft România.

Elisabeta Moraru, Country Manager Google spune că:  „Prin semnarea acestui memorandum vrem să ne reconfirmăm investiția și dedicarea pe care le avem față de sistemul educațional din România în ultimii opt ani. Toate aceste resurse sunt oferite gratuit absolut tuturor instituțiilor de învățământ, de orice tip și de orice nivel. (...) În același timp, ne reconfirmăm încrederea că platformele pe care le punem la dispoziție sunt extrem de valoroase și susțin educația, mai ales în această perioadă extrem de dificilă, și ne reconfirmăm parteneriatul cu instituțiile educaționale din România”.

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri