vineri, 23 octombrie
Angajații de la stat, noi privilegii
De Daiana Toma-Cioran - joi, 03 septembrie în categoria Educație și învățământ
51

Distribuie pe rețelele de socializare

Franța, Germania și Suedia sunt doar câteva dintre țările care au adoptat ideea înființării unor creșe pentru copiii angajaților la stat. Același model își dorește să îl urmeze și țara noastră. Pentru a realiza acest proiect, este nevoie de o lege. Proiectul a fost depus deja în Parlament și așteaptă aprobare.

Instituțiile publice ar urma să înființeze structuri de îngrijire pentru copiii angajaților. Acest lucru s-ar putea realiza în fiecare instituție, doar la cererea angajaților. Este nevoie de un număr minim de 5 cereri venite din partea părinților, pentru creșă, și 10 cereri pentru înființarea unei grădinițe. Cheltuielile ar urma să fie suportate în totalitate sau parțial de bugetul de stat.

„Partea de investiții ar fi suportată de bugetul instituției, iar când spun parte de investiții nu este o sumă atât de mare ca să reușești să adaptezi douî camere pentru prichindeii angajaților instituției cu pricina. Evident, criteriile respectă normele impuse deja de Ministerul Educației Naționale. Personalul ar veni tot din partea Ministerului Educației Naționale”, a explicat deputata liberal Mara Calista, inițiatoarea proiectului de lege.

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri