luni, 26 octombrie
Concursul anual de traducere ,,Juvenes Translatores”!
De Mihai Popan - joi, 03 septembrie în categoria Educație și învățământ
15

Distribuie pe rețelele de socializare

Comisia Europeană a inițiat din data de 2 septembrie 2020 înscrierile pentru concursul anual de traducere. Concursul de traducere ,,Juvenes Translatores” invită elevii din toate țările membre ale Uniunii Europene la înscrierile online, iar aceștia se vor putea întrece cu elevi din alte țări. Anul acesta participanții concursului vor avea de tradus textul cu tema ,,Cum să ținem piept vremurilor dificile-împreună suntem mai puternici” și vor putea alege traducerea textului în cele 24 de limbi oficiale ale Uniunii Europene.

Înscrierea școlilor este posibilă până pe data de 20 octombrie 2020, iar profesorii au dreptul de a face înscrierea în oricare dintre cele 24 de limbi, aceasta fiind prima etapă a concursului. Cea de a doua etapă presupune invitația școlilor de către Comisia Europeană. Fiecare țară va avea un număr egal de școli cu numărul locurilor deținut în Parlamentul European, iar școlile au obligația să aleagă un număr cuprins între 2 și 5 elevi, de orice naționalitate și să fie născuți în anul 2003.

,,Juvenes Translatores” începe în data de 26 octombrie 2020 și va anunța școlile câștigătoare pe la începutul lunii februarie 2021. Decernarea premiilor se va desfășura la Bruxelles. 

Acest concurs se desfășoară anual începând cu anul 2007 și promovează studiul limbilor străine, oferindu-i elevului o primă impresie despre munca de traducător. 

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri