marți, 27 octombrie
Se va purta mască la vot?
De Daiana Toma-Cioran - miercuri, 02 septembrie în categoria Actualități
43

Distribuie pe rețelele de socializare

Mai sunt 25 de zile până la alegerile locale de anul acesta, iar regulile ce trebuie respectate de alegători încă nu sunt clare. Se vor afla, cel mai probabil, după ce se va vota din nou starea de alertă. 

Florin Mitulețu, președintele Autorității Electorale Permanente (AEP), spune că nu poate recunoște pe cineva fără mască, doar cu buletinul, iar identificarea de două ori este obligatorie, mai ales în procesul electoral.

„Identificarea cu mască o să fie dificilă, dar oricare ar fi procedura, trebuie anunțată din timp”, declară Septimus Pârvu, de la Expert Forum.

Procedura de până acum a fost simplă, te opreşti la persoana care verifică dacă nu ai mai votat, iar mai apoi te duci să te cauţi pe liste, să îţi iei buletinul de vot şi ştampila. Însă acum situația este mai complicată, deoarece legea spune că trebuie să fii identificat obligatoriu de două ori, adică să vadă dacă faţa ta e aceeaşi cu cea din buletin.

”Identificarea este obligatorie de două ori în cadrul secţiei de votare”, declară președintele AEP. 

Într-o declarație oferită de Mitulețu pentru Mediafax, spune că este imposibil să recunoști un om cu fața acoperită „Este imposibil. Această operaţiune se desfăşoară în acest moment la toate autorităţile la care necesită identificarea cetăţeanului, vorbim de Aeroport, identificarea se face prin această  metodă de eliberare a feţei de mască pentru a fi identificat, se pune masca înapoi la loc în aeroport şi cetăţeanul are acces pentru a călători. Drept urmare un cetăţean trebuie identificat în cele două etape astfel încât să prevenim un vot multiplu şi în cea de-a doua etapă să vedem dacă cel care semnează în lista electorală care se validează şi care finalizează procedura electorală este acelaşi cu cel din actul de indentitate”

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri