marți, 27 octombrie
Copiii care suferă de boli cronice pot opta pentru școala exclusiv online
De Petruța Gromucz - miercuri, 02 septembrie în categoria Educație și învățământ
43

Distribuie pe rețelele de socializare

Pentru a evita riscul infectării cu Coronavirus, copiii care suferă de boli cronice sau au în familie persoane din categorii de risc, pot face școala exclusiv online. Totuși, aceeași regulă nu se aplică și pentru cei care nu se încadrează la această categorie. Monica Anisie a declarat că normele nu prevăd momentan posibilitatea învățământului online dacă starea de sănătate a copilului este bună. Trebuie realizate evaluări a stării de sănătate atât pentru elev, cât și pentru membrii familiei, dacă părintele vrea să opteze pentru învățământul online. 

"Acum, în conformitate cu normele pe care le-am aprobat, nu are această posibilitate pentru a opta decât, repet, fie dacă este copilul bolnav şi va fi expus riscului la îmbolnăvire sau dacă în familie există o persoană care s-a putea afla sub riscul accentuării îmbolnăvirii”, declară Monica Anisie.

Ordinul comun al Ministerului Sănătății și Ministerul Educației în care este inclusă această prevedere, poate fi totuși modificat. 

"Acest ordin comun prevede, însă, posibilitatea ca atât Ministerul Sănătăţii, cât şi Ministerul Educaţiei să realizeze instrucţiuni în aşa fel încât să putem elimina toate posibilităţile. Atunci când Ministerul Sănătăţii a elaborat aceste norme nu am putut să prevedem chiar toate aspectele şi atunci este un articol în ordinul comun prin care putem să mai oferim şi alte instrucţiuni”, a adăugat ministrul Educației.

La data de 7 septembrie, Institutul de Sănătate Publică va prezenta o evaluare privind situația cazurilor de SARS-CoV-2 pentru fiecare localitate. În funcție de aceste situații, consiliile de administrație din școli vor decide care dintre cele trei planuri va fi adoptat pentru școala în cauză. 

Primul scenariu este cel verde, care prevede desfășurarea cursurilor cu prezență fizică, iar aici se impun regulile de protecție necesare, precum masca de protecție, distanțarea socială, circuitele speciale și diferențierea orarului pentru clasele primare. 

Cel de al doilea scenariu se concretizează prin desfășurarea cursurilor cu prezența fizică parțială a elevilor și a cadrelor didactice și online parțial, excepție făcând clasele a VIII-a și a XII-a/a XIII-a, care participă la cursuri zilnic cu prezență fizică, precum în scenariul verde.

Ultimul scenariu este cel în care cursurile se desfășoară exclusiv online.

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri