joi, 29 octombrie
1,3 milioane de doze de vaccin anti-Covid-19 pentru România
De Petruța Gromucz - miercuri, 02 septembrie în categoria Sănătate
36

Distribuie pe rețelele de socializare

Nelu Tătaru, Ministrul Sănătății, a declarat marți pentru Digi24 că, în cazul unei apariții pe piață a vaccinului anti-Covid-19, România are asigurat un procent de 4% din cele 30 de milioane de doze contractate de Uniunea Europeană. 

„După cum ştiţi, în studiul unui vaccin sunt faza I, faza II, în general sunt pe un eşantion mai mic şi pe persoane sănătoase, fără comorbidităţi. Urmează un stadiu sau o fază III în care sunt eşantioane mai mari şi pentru persoane cu comorbidităţi. În acest moment, din ce ştim noi şi de la partenerii noştri europeni, sunt în jur de 6 firme care fac acest studiu, două dintre ele sunt care au trecut, deja, la faza III. La nivelul comunităţii europene, noi suntem angrenaţi şi suntem, să spunem, prinşi în această iniţiativă, urmând ca din ianuarie, poate, să beneficiem şi de primele doze de vaccin. Comunitatea europeană va primi 30 de milioane într-o primă tranşă, având discuţii şi contracte ferme cu o serie de firme, iar noi urmează să primim o parte din aceste vaccinuri, raportat la numărul de populaţie. S-a decis, din cele 30 de milioane de doze de vaccin care vor fi primite într-o primă tranşă de comunitatea europeană noi suntem cu 4% - 1.290.000 de doze”, a precizat la postul Digi24 ministrul Nelu Tătaru.

Acesta comunică și că odată cu primirea dozelor de vaccin, cei care vor fi vaccinați primii vor fii profesorii, personalul medical și cei care lucrează direct cu publicul. 

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri